Παρασκευή, 29 03 2024

«Επώνυμα» σκουπίδια: Εσύ θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;

«Επώνυμα» σκουπίδια: Εσύ θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;

«Επώνυμα» σκουπίδια: Εσύ θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου; - Media

Έχετε παρατηρήσει συνάνθρωπό σας στο δρόμο, την στιγμή που ετοιμάζεται να πετάξει το σκουπίδι του οπουδήποτε αλλού, εκτός του κάδου; Βλέμμα χαμηλωμένο, ένοχες κλεφτές ματιές δεξιά και αριστερά μήπως τον δουν και με μια περίτεχνη κίνηση, δήθεν τάχα του έπεσε, αφήνει το σκουπίδι από τα χέρια του και απομακρύνεται γρήγορα από τον τόπο του «εγκλήματος». Ξέρει ότι κάνει παράβαση, όχι από αυτές που διώκονται από το νόμο, αλλά σίγουρα από αυτές που τον κάνουν να νιώθει κάποιου είδους ντροπή.

Τι θα γινόταν όμως αν τα σκουπίδια «έπεφταν» από τα χέρια μας μαζί με την υπογραφή μας; Αυτό, έρχεται να αναδείξει η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Δήμου Γαλατσίου. Μια πρωτοβουλία για την προώθηση καθαριότητας του Δήμου, με κεντρική ιδέα το οτι αν αναγραφόταν πάνω στο κάθε σκουπίδι το όνομα αυτού που το πετάει, δεν θα το έκανε.

Ο Δήμος Γαλατσίου, γνωστός για τις περιβαλλοντικές του δράσεις, με αυτή την πρωτότυπη και ευφάνταστη καμπάνια, ρίχνει μια γροθιά στο στομάχι όλων, σχετικά με την ευθύνη που έχει ο καθένας προσωπικά στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών περνάει το μήνυμα για την ανάγκη πιο υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από του ίδιους.

Η αλλαγή της νοοτροπίας για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκινάει από την επένδυση στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Ας είναι ο Δήμος Γαλατσίου η αρχή για παρόμοιες δράσεις. «Για έναν καθαρό Δήμο, το δικό σου Δήμο!»

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.