Παρασκευή, 29 03 2024

ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ....

Το παρόν βιβλίο διανέμεται δωρεάν από τον συγγραφέα με προτεραιότητα να έχουν αυτοί που του εμπιστεύτηκαν τις φωτογραφίες

                                                               ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Το Μαρτίνο η πατρίδα μου, η γενέτειρα μου πουθενά αλλού καλύτερα, από τότε που η κτηνοτροφία και η γεωργία δημιουργούσε νοικοκυραίους, μέχρι λίγο πριν την ταχύτατη αλλαγή του βιοτικού επιπέδου και των σχέσεων των Μαρτιναίων.

                 Το Μαρτίνο

                                           Μια φορά

και έναν καιρό...

Δεν πρόκειται για νοσταλγία ενός χαμένου παραδείσου αλλά για απλή καταγραφή ενός παρελθόντος που χάνεται.

Το φωτογραφικό αρχείο της εφημερίδας «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ» με βοήθησε να ανιχνεύσω τη σκληρή καθημερινότητα των Μαρτιναίων της γενιάς, πριν και μετά τον πόλεμο του 1940. Είναι οι Μαρτιναίοι που ανέστησαν τις επόμενες γενιές του Μαρτίνου. Μαρτιναίϊκη κοινωνία, ο πλούτος και η φτώχεια, οι εορτές σε δύσκολα χρόνια επιβίωσης, μια ματιά πίσω στον χρόνο «μια φορά κι έναν καιρό» τότε που το Μαρτίνο ήταν κεφαλοχώρι της περιοχής.

Επικεντρωθείτε στην σπανιότητα των φωτογραφιών που καταγράφουν το Μαρτίνο και το βιβλίο αυτό ας αποτελέσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους αφανείς προγόνους μας.

Αριστείδης Κ. Κούρος

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.