Τρίτη, 22 10 2019

Οι Τροφές και Φάρμακα του Θεού (ωφέλεια των τροφών και οι αποδείξεις τους)

Λέγεται ότι ο Θεός αρχικά χώρισε τη θάλασσα, δηλαδή το αλμυρό νερό από το γλυκό, έφτιαξε τη στεριά (ξηρά), έφτιαξε και φύτεψε έναν κήπο, δημιούργησε τα ζώα και τα ψάρια, και όλα αυτά πριν δημιουργήσει τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια δημιούργησε και παρείχε οτιδήποτε θα χρειαζόμασταν προτού να γεννηθούμε. Όλες αυτές οι τροφές είναι καλύτερες και μεγαλύτερης ισχύος όταν τρώγονται ωμές. Βέβαια, όλα αυτά τα μαθαίνουμε, αλλά πολύ αργά.
Ο Θεός όμως μας έδωσε πάρα πολλές και σημαντικές ενδείξεις ως προς τη βοήθεια και ωφέλεια των τροφίμων και για ποιο μέρος του σώματός μας!
Ένα εγκάρσια τεμαχισμένο καρότο μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Το κέντρο και οι ακτινωτές γραμμές μοιάζουν πράγματι ακριβώς με το ανθρώπινο μάτι και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα καρότα αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και βελτιώνουν τη λειτουργία τους.
Μια ντομάτα έχει τέσσερις θαλαμίσκους (χώρους) και είναι κόκκινη. Η καρδιά έχει επίσης τέσσερις θαλάμους (κοιλίες) και είναι κόκκινη. Με τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο (lycopine) που είναι πράγματι η καλύτερη τροφή για την καρδιά και το αίμα.
Τα σταφύλια κρέμονται σε μια συστάδα που έχει τη μορφή της καρδιάς. Κάθε σταφύλι μοιάζει με ένα κύτταρο αίματος και η έρευνα σήμερα αποδεικνύει ότι τα σταφύλια είναι επίσης σημαντική πηγή τροφής και ζωογόνησης της καρδιάς και του αίματος.
Ένα καρύδι μοιάζει με ένα μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξιό ημισφαίριο, πάνω και κάτω παρεγκεφαλίδες (cerebrums). Ακόμη και οι ρυτίδες ή οι πτυχές μέσα στο καρύδι είναι ακριβώς όπως το νεοχιτώνιο ( neo-cortex). Γνωρίζουμε από την επιστήμη τώρα ότι τα καρύδια πράγματι βοηθούν στην ανάπτυξη σε περισσότερες από τρεις (3) δωδεκάδες νευρώνων – πομπών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αποστολή σημάτων και λειτουργία του εγκεφάλου.
Τα κόκκινα φασόλια ή οι λεγόμενες χάντρες, στην πράξη θεραπεύουν και βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεφρών και βεβαίως, έχουν ακριβώς το σχήμα των ανθρώπινων αυτών οργάνων.
Το σέλινο, το Bok Choy, το ρεβέντι (Rhubarb) και άλλα πολλά μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τα κόκκαλα. Αυτές οι τροφές έχουν συγκεκριμένο στόχο την αντοχή στα κόκκαλα. Τα κόκκαλα περιέχουν νάτριο σε ποσοστό 23% και αυτές οι τροφές αποτελούνται από νάτριο επίσης σε ποσοστό 23%. Εάν δεν περιλαμβάνεται αρκετό νάτριο στη διατροφή μας, το σώμα το παίρνει από τα κόκκαλα, καθιστώντας τα κατά συνέπεια αδύναμα, δηλαδή μικρότερης αντοχής. Αυτές οι τροφές συμπληρώνουν και ξαναγεμίζουν τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Τα αβοκάντο, η μελιτζάνα και τα αχλάδια στοχεύουν στην υγεία και τη λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου των γυναικών και μοιάζουν ακριβώς όπως αυτά τα όργανα. Η σημερινή έρευνα έχει δείξει ότι όταν μια γυναίκα τρώει ένα αβοκάντο εβδομαδιαίως, ισορροπεί τις ορμόνες, ρίχνει το ανεπιθύμητο βάρος της γέννας και προλαμβάνει τους καρκίνους του τραχήλου. Και κάτι ακόμα που φανερώνει αυτή τη σπουδαιότητα. Χρειάζεται ακριβώς εννέα (9) μήνες για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από την ανθοφορία έως το ώριμο φρούτο. Υπάρχουν πάνω από 14.000 φωτολυτικά χημικά διατροφικά συστατικά σε τέτοιου είδους τροφές (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει και έχει ονομάσει μόνο περίπου 141 από αυτά).
Τα σύκα είναι γεμάτα σπόρους και κρέμονται κατά ζεύγη καθώς αναπτύσσονται. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του ανδρικού σπέρματος, αυξάνουν το ποσό σπέρματος και βοηθούν επίσης να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα. 
Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και στην πράξη ρυθμίζουν το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
Οι ελιές βοηθούν στην υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.
Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, και άλλα εσπεριδοειδή μοιάζουν με τους μαστικούς αδένες των γυναικών και βοηθούν πράγματι στην υγεία του στήθους και τη μετακίνηση της λύμφης (lymph) μέσα και έξω από τα στήθη.
Τα κρεμμύδια μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η σημερινή έρευνα δείχνει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στον καθαρισμό (απομάκρυνση) άχρηστων υλικών από όλα τα σωματικά κύτταρα. Προκαλούν ακόμη και δάκρυα, τα οποία ξεπλένουν τα επιθηλιακά (epithelial) στρώματα των ματιών. Ένας καλός σύντροφος του κρεμμυδιού, το σκόρδο, επίσης βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.
Για την έρευνα Αθανάσιος Πέππας

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.