Πέμπτη, 28 03 2024

Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω στον Ιερό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω στον Ιερό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών ΜΑΡΤΙΝΟΥ


     Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη και με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, τελέσθηκε Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία την 17ην προς 18ην Αυγούστου εις ανάμνηση του Αγίου και Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου Λοκρίδος στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας π. Δημήτριος Ζελιαναίος.


     Μαζί ο εξαίρετος Ποιμενάρχης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμότατος π. Ανδρέας Ταρλαντάς, ο οποίος όπως και πέρυσι, με μεγάλη επισημότητα και λαμπρότητα, οργάνωσε όλη την τελετή στον περικαλή Ναό των Ταξιαρχών.


     Η Ιερά ακολουθία ξεκίνησε στις 20:00 το απόγευμα της 17ης Αυγούστου και και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα μεσάνυχτα.


    Στο δεξιό αναλόγιο έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Άκης Ν. Λιλιόπουλος μαζί με τα τέκνα του και στο αριστερό αναλόγιο, έψαλλε ο Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Κανινής.


     Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη ευλάβεια την βυζαντινή και μεγαλοπρεπή αγρυπνία και στο τέλος παρατέθηκε κέρασμα σε όλους του πιστούς που αποχωρούσαν από το Ναό.


     Ο π. Ανδρέας Ταρλαντάς ως τελετάρχης μερίμνησε και για τα κεράσματα των "κοπιώντων και ψαλλόντων" στο τέλος της ακολουθίας , στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.


    Τιμώμενο πρόσωπο ο τρίχρονος Αρσένιος, που προς τιμήν του ομώνυμου Αγίου, φέρει το όνομά του και τον έχει προστάτη και βοηθό.


    Πολλές και θερμές ευχαριστίες στους νονούς του μικρού Αρσενίου, Δημήτριο Δημάκη και Αριστέα Κωτσαλά που με μεγάλη ευλάβεια, συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση της ακολουθίας.

 Ευχαριστίες στο μουσικολογιότατο Πρωτοψάλτη Αθηνών κ. Δημήτριο Μαούνη ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην Ιερά Αγρυπνία, αλλά με πολύ αγάπη και ευλάβεια, μας έστειλε τα μουσικά κείμενα των προσομοίων και των Δοξαστικών.


   Είθε ο Άγιος Αρσένιος ο εν Πάρω, να είναι μεσίτης, προστάτης και βοηθός όλων των Μαρτιναίων, στο Ναό των οποίων τελέσθηκε η Ιερά Θεία Αγρυπνία, αλλά και όλου του κόσμου.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΡΟΥ

ψάλλει ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος

με τα τέκνα του Νικόλαο και Αθανάσιο 


ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ

ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΤΟ ΚΑΥΧΗΜΑ,

ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΝ ΣΕ ΤΙΜΩΜΕΝ, ΑΡΣΕΝΙΕ ΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΡ ΩΦΘΗΣ ΕΠΙ ΓΗΣ

ΑΣΚΗΣΕΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΑΡΕΤΩΝ,

ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΔΟΞΑΣΘΗΣ ΠΑΡΑ ΘΕΟΥ

ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΠΑΤΕΡ ΧΑΡΙΣΕΙ.

ΔΟΞΑ ΤΟ ΣΕ ΔΟΞΑΣΑΝΤΙ ΧΡΙΣΤΩ,

ΔΟΞΑ ΤΟ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΤΩΣΑΝΤΙ,

ΔΟΞΑ ΤΩ ΔΩΡΗΣΑΜΕΝΩ ΣΕ ΗΜΙΝ,

ΠΡΕΣΒΥΝ ΑΚΟΙΜΗΤΟΝ

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.