Σάββατο, 20 07 2024

ΟΙΚΟΠΕΔΑ

 
 
 
Οικόπεδα
Μαρτίνο 22 Ιουνίου 2024
Δήμαρχε 
Εμείς αγωνιζόμαστε για την αύξηση του πληθυσμού του Μαρτίνου και εσύ μάλλον νιώθεις ικανοποίηση από την μείωση.
Δήμαρχε
Είσαι πολιτικά ανακόλουθος
Περίπου μετά το 2005 γνωριστήκαμε και μας φάνηκες ανοιχτόμυαλος. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί σου. Δημοσιεύσαμε όλα τα άρθρα που μας έστελνες στην εφημερίδα «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ» με σκοπό να σε γνωρίσουν οι Μαρτιναίοι και οι απανταχού. Σε στηρίξαμε να εκλεγείς Δήμαρχος την πρώτη και την δεύτερη θητεία. 
Είχα πιστέψει ότι είχα γνωρίσει έναν πολιτικό που σκέφτεται τις επόμενες γενικές και μου βγήκες ένας αδίστακτος πολιτικάντης.
Σου υπενθυμίζα μέσω messenger (ιδιωτική αλληλογραφία) για τα οικόπεδα για να μην νομίσεις ότι σου κάνω αντιπολίτευση και η απάντησή σου «Υπομονή και πίστη».
Σήμερα ο πνευματικός Δήμαρχος διαβάζει όπως γουστάρει την συνημμένη επιστολή του. 
Απευθύνεται στις δημόσιες αρχές (ΤΕΕ και Υπουργεία) για τα οικόπεδα προφορικά ψάχνοντας μάλλον για κανένα παραθυράκι να δικαιολογήσει την νέα του θέση για τα οικόπεδα αντί να αγωνίζεται να λύσει όποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα αν υπάρχει. 
Εμείς πάντα γραπτώς Δήμαρχε και η απάντηση ως συνημμένη επιστολή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Τώρα για να θυμηθώ και λίγο τα Δικηγορίστικα.
Επειδή αναφέρεις την επιθυμία των κατοίκων της Αθήνας που κατάγονται από το Μαρτίνο αλλά το ενδιαφέρον σου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, με παραπληροφόρηση ρατσιστικό και διχαστικό λόγο. Με αυτόν τον λόγο σου ο Δήμος έχει δυνατότητα και στην ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας όπως δηλώνεις σε συνέντευξη σου στην Εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»; Μας δουλεύεις ψιλό γαζί.
Επειδή βασανίζεις τους Μαρτιναίους (αναμεταδότης τηλεόρασης cosmote) με τα κόμπλεξ ανασφάλειας και την πελατειακή νοοτροπία σας, ντροπή σας διαβάστε επιτέλους τον νόμο να μας πείτε ποιος είναι μόνιμος κάτοικος και ποιος όχι. Όχι προφορικά ενημέρωσε με αριθμό νόμου ΦΕΚ κλπ.
Επειδή μέχρι και το Κ.Α.Π.Η μας έκλεισες μια παροχή του Κράτους προς τους ηλικιωμένους.
Και τέλος επειδή έχεις περισσότερο μυαλό από μένα μπορείς να με ενημερώσεις για τις σκοπιμότητες που έχω μήπως ξυπνήσω και εκμεταλλευτώ καμία.
Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους
 
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αύξηση του πληθυσμού του Μαρτίνου μέσω των οικοπέδων και πιστεύω ότι στο τέλος θα πείσουμε και εσένα και που ξέρεις μπορεί το άγαλμα σου να προλάβω να το συναντήσω σε κάποια πλατεία στον νέο οικισμό που θα δημιουργηθεί.
 
Α. Κ. Κούρος 
 
Συνημμένα: 
Επιστολή Δημάρχου προς το Σύλλογο «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ»
Επιστολή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος 
Χάρτης απεικόνισης της περιοχής των οικοπέδων.
Εικόνα με τις Ζώνες Τιμών Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων που τα οικόπεδα τα χαρακτηρίζει οικιστική περιοχή.
 
 
Υ.Γ. Ο διακαής πόθος του πολιτικού κατεστημένου της Αταλάντης για πλήρη παρακμή του Μαρτίνου δεν θα ευοδωθεί, έστω και στο παραπέντε το Μαρτίνο θα αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος, θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό. 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αταλάντη, 18 Μαρτίου 2019
Προς: Σύλλογο «Αίας ο Λοκρός»
Υπόψη: κ. Αριστείδη Κούρου, Προέδρου του Συλλόγου
 
Ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Λοκρών με τη Δημοτική Κίνηση «Λοκρίδα για όλους» και διεκδικώντας με συνέπεια και σύνεση αυτό το αξίωμα κατά τις προσεχείς εκλογές, αισθάνομαι την ανάγκη να προβώ στη σύνταξη αυτής της επιστολής που αφορά σε ένα επιπλέον εξαιρετικά φλέγον θέμα, στη διανομή νέων οικοπέδων που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες όλους τους Μαρτιναίους.
Ο λόγος της αναφοράς μου στο θέμα αυτό είναι απόρροια και απόηχος των όσων παραπόνων εισέπραξα ερχόμενος σε επαφή με τους φίλους και συνδημότες Μαρτιναίους και είναι αυτός που με οδήγησε στο να ασχοληθώ ιδιαίτερα και να δώσω την πρέπουσα βαρύτητα και σημασία, έτσι ώστε να μπορώ να σας διαβεβαιώσω με εντιμότητα και ειλικρίνεια πως το θέμα αυτό θα είναι πρωταρχικό μέλημά μου με την εκλογή μου ως Δήμαρχος και όχι μόνον.
 Τα αλλεπάλληλα διαβήματά σας προς τους ιθύνοντες της νυν Τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και παλαιότερα καθώς και η αδιάλειπτη δημοσίευση των αιτημάτων και των σοβαρών λόγων σας για παραχώρηση των οικοπέδων στους Μαρτιναίους, καταδεικνύουν όχι μόνο τη μαχητικότητά σας αλλά και τη σφοδρή και αμετακίνητη προσπάθειά σας για ευόδωση και πραγμάτωση του δίκαιου αυτού αιτήματος.
Διερευνώντας, λοιπόν το ζήτημα της παραχώρησης και αξιοποίησης των οικοπέδων, που χρονολογείται από το έτος 1985, όταν η Κοινότητα Μαρτίνου ζήτησε από την Δασική Υπηρεσία με έγγραφο της, να γίνει χαρακτηρισμός μιας έκτασης 600 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στην θέση «Ζέση», της περιφέρειας της και πλησίον του υπάρχοντος οικισμού Μαρτίνου, προκειμένου στην συνέχεια αυτή να ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στα πλαίσια της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης για την αποκατάσταση αστέγων κατοίκων της περιοχής, διαπίστωσα ότι η έκταση αυτή χαρακτηρίσθηκε τελεσίδικα με την διαδικασία του άρθρου 14 του Ν.998/1979 και με την αρ. 11/1985 απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων, ως δημόσια χορτολιβαδική έκταση και παραδόθηκε από το Δασαρχείο Αταλάντης στην Δ/νση Γεωργίας του Ν. Φ/θδας, αφού εμβαδομετρήθηκε εκ νέου και βρέθηκε 520 στρέμματα, με το από 12-02-1986 πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής. Στη συνέχεια με το αρ. Γ 53787/06-10-1990 ( ΦΕΚ 632/Δ΄/08-11-1990 ) Π. Δ/μα εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο σε έκταση που περιελάμβανε σχεδόν το σύνολο της προαναφερόμενης έκτασης, ενώ σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Δόμησης του Δήμου Λοκρών, συντάχθηκε πράξη εφαρμογής του, που κυρώθηκε με την αρ. ΤΠ/8187/21-12-1993 απόφαση Νομάρχη Φθ/δας. Επίσης με την αρ. 5017/213804/05-06-2013 απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Οπουντίων Δήμου Λοκρών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η προαναφερόμενη έκταση εντός των ορίων του ρυμοτομικού σχεδίου Μαρτίνου. 
Πιστεύω ότι γνωρίζω τα οικιστικά προβλήματα του Μαρτίνου αλλά πάνω από όλα αντιλαμβάνομαι την διακαή επιθυμία αλλά και ανάγκη όλων ανεξαίρετα των Μαρτιναίων είτε ζουν στο χωριό είτε σε άλλες πόλεις και ιδιαίτερα στη Αθήνα να έχουν μία εξοχική κατοικία στη γενέτειρα των γονέων τους, το Μαρτίνο. Οι θέσεις μου αυτές δεν είναι απλά μια προεκλογική υπόσχεση ενός υποψηφίου Δημάρχου των Λοκρών, αλλά είναι δέσμευση ενός ανθρώπου που έχει επίγνωση των υποχρεώσεών του προς τους πολίτες, αλλά και απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό προς αυτούς συναισθανόμενος τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. 
Ως εκ τούτου και βάσει των ανωτέρω, η εκλογή μου ως Δήμαρχός θα μου επιτρέψει να δοθεί διέξοδος στο χρόνιο αυτό αδιέξοδο της αξιοποίησης της εν λόγω περιοχής, αφού διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν κωλύματα από την πλευρά της δασικής νομοθεσίας για να αξιοποιηθεί οικιστικά η έκταση που περιλαμβάνεται στα όρια του ρυμοτομικού σχεδίου και με τους όρους που επιβάλλονται με αυτό. Για το σκοπό θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.
 
Με εκτίμηση και σεβασμό,
 
Θανάσης Ζεκεντές
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Λοκρών

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.