Σάββατο, 31 10 2020

H Noμαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας τίμησε τον συντοπίτη μας πρώην Βουλευτή Θανάση Μπάτσο

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας στα μέσα Δεκεμβρίου 2009 σε εκδήλωσή της τίμησε για την προσφορά του στο Κίνημα τον συντοπίτη μας πρώην Βουλευτή Θανάση Μπάτσο.

 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Διονύσης Δολιανίτης ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην προσφορά του Θανασή Μπάτσου στο Κίνημα.
Στη συνέχεια στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Μπάτσος είπε:
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που για άλλη μια φορά βρίσκομαι μαζί σας αλλά και γιατί την αποψινή πολιτική εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους οι εκλεκτοί αντιπρόσωποι του έθνους στη Βουλή των Ελλήνων.
Η συντρόφισσα Βουλευτής Τόνια Αντωνίου που με δύναμη πίστη και πείσμα εκπροσώπησε επάξια και πρόβαλε δυναμικά τα προβλήματα της Φθιώτιδας, είναι αγαπητή φίλη και κόρη του συμμαθητή μου στο Γυμνάσιο Αταλάντης Νίκου Αντωνίου.
Ο σύντροφος Βουλευτής Νίκος Τσώνης, ο αγνός αγωνιστής με το απαράμιλλο ήθος με την δημοτικότητα και την ανιδιοτελή ιατρική προσφορά είναι ο συναγωνιστής και καλός φίλος.
Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συντρόφισσα Κατερίνα Μπατζελή που διακρίνεται για την γνώση, τη θέληση, το πείσμα και την προσπάθεια που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τα προβλήματα των αδικημένων για μια ζωή αγροτών, κερίζει τις εντυπώσεις σε κάθε παρουσία της.
Ερχομαι τώρα να καλωσορίσω στην Φθιώτιδα τον Πανελλαδικής εμβέλειας Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον σύντροφο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υπουργο που με τόση επιτυχία αντιμετώπισε την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», που συνεχίζει να αντιμετωπίζει με πολλή επιτυχία τα νοσηρά φαινόμενα των επικίνδυνων γνωστών -αγνώστων που ξεφυτρώνουν μέσα από τις μεγαλειώδεις λαϊκές εκδηλώσεις τόσο του Πολυτεχνείου όσο και του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Γρηγορόπουλου και όλος ο Ελληνικός Λαός ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης τον συγχαίρει για την επιτυχή και σθεναρή αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Και για την Φθιώτιδα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία σας.
Και τώρα θα ήθελα να επισημάνω την πληθωρική παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του συντρόφου Διονύση Δολιανίτη, που με την θέληση την απέραντη υπομονή και το γρανιτένιο πείσμα μπόρεσε να καλύψει και να προωθήσει κάτω από την ομπρέλα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας τα δικαιώματα των εργαζομένων κόντρα στα λογής αντιτιθέμενα συμφέροντα της εργοδοσίας. Το σύντροφο Γραμματέα που με απαράμιλλο ενδιαφέρον και ατσαλένιο κουράγιο προσπαθεί και συνθέτει τις αντίθετες απόψεις και τις διαφορετικές τάσεις μέσα στην κομματική οργάνωση να τις ομογενοποιεί και να πετυχαίνει την σύνθεση και έτσι η κομματική οργάνωση να παρουσιάζεται με ενιαία άποψη και να αγωνίζονται όλοι μαζί με πείσμα και αφοσίωση και να έχουμε την σημαντική επιτυχία στις 4 Οκτωβρίου της εκλογής που από τη μία έδρα που είχαμε να εκλέξουμε τρεις βουλευτές στην Φθιώτιδα.
Σύντροφε Γραμματέα, αγαπητέ φίλε Διονύση
Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά και μέσα από σένα την Νομαρχιακή Επιτροπή για την απόφασή σας να με τιμήσετε από μέρους του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας.
Αυτή η τιμητική διάκριση είναι πολύ σημαντική για μένα και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές των συναισθημάτων μου αλλά και γιατί νιώθω ότι κάποιο λιθαράκι έχω προσφέρει στο Κίνημα από τις 3 Σεπτέμβρη του 1974 που συνεχώς και αδιαλείπτως αγωνίζομαι επί 35 χρόνια μέσα από τις τάξεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Ομως επειδή νιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι αυτή την τιμητική διάκριση θέλω να την μοιρασθώ με τους συντρόφους μου συνυποψήφιους βουλευτές των πρώτων εκλογών μετά την δικτατορία της 17ης Νοεμβρίου του 1974 που ίσως με τα σημερινά δεδομένα στο βιογραφικό τους να μην υπήρχαν τα μεταπτυχιακά και τα ντοκτορά όμως είχαν στην διάθεση του αγώνα και του ΠΑΣΟΚ τη ζωή τους, την καρδιά τους. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπήρξαν οι παράτολμοι άνθρωποι που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την δικτατορία και σε μια δεξιοκρατούμενη Φθιώτιδα.
Σ’ αυτούς θα αναφερθώ με πολύ σεβασμό και αγάπη πολύ συνοπτικά
1. Ηλίας Αναγνωστόπουλος από το χωριό Πύργος Υπάτης, εκδότης - δημοσιογράφος, ένας αγνός, συμπαθής, ρομαντικός ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.
2. Αντώνης Κακαράς από την Αμφίκλεια Λοκρίδας. Νεαρός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αποταχθείς από την Χούντα των συνταγματαρχών διότι μέσα από την Λέσχη των αξιωματικών κατέβασε την φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου και την κομμάτιασε χτυπώντας τη σε μια καρέκλα. Επανήλθε και αποκαταστάθηκε στις τάξεις του Ναυτικού και εξάντλησε την ιεραρχία του Ναυτικού.
3. Γιώργος Κόκκινος από την Ομβριακή Δομοκού. Έγκριτος Δικηγόρος Αθηνών αγνός Δημοκράτης αγωνιστής για τα ιδεώδη της Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
4. Γιάννης Κουνούπης από την Λαμία, Δικηγόρος Αθηνών. Ηταν το πιο γνωστό όνομα στην Φθιώτιδα, γιος του αγωνιστή Αποστόλη Κουνούπη ο οποίος είχε εκλεγεί Δήμαρχος Λαμίας και Βουλευτής Φθιώτιδας. Για τον Αποστόλη Κουνούπη στις εκλογές επί επαράτου Δεξιάς έλεγε το εξης ευφυολόγημα «ψήφιζες Κουνούπη και οι καλπονοθευτές έβγαζαν Καλατζή».
5. Στρατηγός Μιχάλης Στεφάνου από το Μαρτίνο Λοκρίδας. Αξιωματικός με δημοκρατικές περγαμηνές και δημοκρατικά ιδεώδη. Στις 26 Οκτωβρίου 1974 κατά την διάρκεια της πολιτικής του ομιλίας στο χωριό Μαλεσίνα τραμπούκοι και φασιστοειδή τον παρεμπόδιζαν να μιλήσει και τον διέκοπταν με υβριστικές φράσεις και απρεπείς συμπεριφορές. Η ευαίσθητη καρδιά του υπερήφανου αξιωματικού δεν άντεξε και μέσα στο καφενείο άφησε την τελευταία του πνοή όρθιος όπως ταιριάζει σε ηρωικό αξιωματικό αγωνιζόμενο για τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Ετιμήθη κατά την εκφορά του με συνοδεία από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον επικήδειο εκφώνησε η Ασπα Μανδηλαρά.
5α. Την επόμενη μέρα η επιτροπή επιλογής των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον υποφαινόμενο για υποψήφιο βουλευτή να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας. Την άκρως τιμητική επιλογή αποδέχθηκα να συμμετέχω στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974. Όντας τότε νέος δικηγόρος με πίστη στις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία κοινωνική απελευθέρωση των εργαζομένων με Δημοκρατικές διαδικασίες. Και από τότε επί συνεχή 35 χρόνια αγωνίζομαι μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ .
6. Νίκος Χρας από την Τιθορέα Λοκρίδας. Αγρότης-συνεταιριστής: Ψηλός, στητός με αγέρωχο ύφος προικισμένος με την ρητορική των συνδικαλιστών και με την χαρακτηριστική ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά μπολιασμένος από τον καθαρό αέρα και τις κορυφές του Παρνασσού, γνώστης των αγροτικών θεμάτων έδωσε τον ωραίο αγώνα για τα προβλήματα των αγροτών και πιο συγκεκριμένα για τα καπνικά θέματα.
Με αφορμή την τιμή που μου έγινε θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συντρόφους που παρευρίσκονται στην αποψινή πολιτική εκδήλωση.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς πολιτικούς μου φίλους, οι οποίοι έχουν γίνει όλοι προσωπικοί μου φίλοι, καθώς και τους προσωπικούς μου φίλους οι οποίοι είναι και πολιτικοί φίλοι, καθώς και τις συντρόφισσες φίλες συνεργάτες μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χωριανούς μου Μαρτιναίους, τους συγγενείς και φίλους Μαρτιναίους ιδιαιτέρως για την σημαντική βοήθεια, για την αγάπη και την προσφορά τους στον πολιτικό μου αγώνα για την ξεχωριστή δημοκρατική συνείδηση και για τις προοδευτικές θέσεις που είχαν πάντοτε και έχουν και σήμερα.
Αλλωστε αξίζει να επισημάνω ότι στις εκλογές του 1974 το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά έλαβε ποσοστό 14% στην Φθιώτιδα 7,8% στο Μαρτίνο το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 40% , ναι καλά ακούσατε.
Και τώρα στην οικογένεια. Κατάγομαι από μια αγροτική πολυμελή οικογένεια με 7 παιδιά, 6 οι αδελφές μου και ένας ο υποφαινόμενος. Με την σημερινή ευκαιρία θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τις αδελφές μου, τους άνδρες τους και τα παιδιά τους που από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς μου όχι απλώς ετάχθηκαν στο πλευρό μου αλλά έδωσαν την ψυχή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά μου τον Γιάννη και τον Σπύρο γιατί διαπνέονται από δημοκρατικά ιδεώδη, για την αγωνιστικότητα για τις καθαρές πολιτικές θέσεις με κριτική διάθεση, και που ανελλιπώς αγωνίζονται για τις αρχές και θέσεις του κινήματος.
Και τελευταία αλλά πάντα πρώτη θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την συντρόφισσα Αφροδίτη Λύτρα Μπάτσου, η οποία με απαράμιλλη προθυμία χωρίς να δειλιάσει στα δύσκολα ήταν και είναι πάντα δίπλα μου, πάντοτε μαζί μου ήταν ο άνθρωπος του αγώνα και της προσφοράς, είναι η σύντροφος της ζωής μου.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για όλα”.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.
 
Αριστείδης Κ. Κούρος

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.