Πέμπτη, 24 09 2020

ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

 

Ιωάννα Μάστορα

Είμαι η Ιωάννα Μάστορα του Ηλία και της Ελευθερίας. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Κατάγομαι εκ πατρός από τη Μεσσηνία και εκ μητρός από την Φθιώτιδα[Μαρτίνο ]. Είμαι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βιοηθικής ΕΚΠΑ. Έχω διδάξει δεκαοκτώ συνεχή έτη στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, ως Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού, ως Διευθύντρια Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο University of Indianapolis, ως Τακτική Καθηγήτρια στη Σχολή Αξιωματικών Δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Επιστημονική κι Εργαστηριακή Συνεργάτιδα στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διετέλεσα Γενική Γραμματέας και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας (1999-2008), Επιστημονική σύμβουλος και συγγραφέας για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού πακέτου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Τακτικό μέλος της Ειδικής Διαχειριστικής Επιτροπής Εθνικού Συστήματος Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού του Υφυπουργείου Αθλητισμού (2005-2009).
Είμαι υπεύθυνη θεματολογίας για τη διοργάνωση πολλών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, forum καθώς κι εκδηλώσεων, ενώ έχω στο ενεργητικό μου πλέον των 150 ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Εργάστηκα ως  Επιστημονική σύμβουλος της τηλεοπτικής παραγωγής «Αθλητισμός - Ολυμπιακοί Αγώνες», που προβλήθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, συμμετείχα στη διεθνή τηλεοπτική παραγωγή «6ος Ολυμπιακός Κύκλος». Διετέλεσα μέλος ΔΣ της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ενώ είμαι Μέλος Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO. Έχω συμμετάσχει στη συγγραφή είκοσι συνολικά εκδόσεων επιστημονικού κι εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν: ο “Οδηγός Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας για Εκπαιδευτικούς”, που διδάχθηκε πειραματικά σε Ελληνικά σχολεία με την
έγκριση του ΥΠΕΠΘ, το Διεθνές εγχειρίδιο «Be a Champion in Life!!» (Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή!!), το οποίο διδάχθηκε πειραματικά σε σχολεία και των πέντε ηπείρων με την έγκριση της ΔΟΕ και της UNESCO και στην Ελλάδα με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ, «Ο Σύλλογος το ζωντανό κύτταρο του Αθλητισμού», Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, «Ολυμπιακή Παιδεία», “Raise a Champion!” (Ανάθρεψε έναν πρωταθλητή) και η ειδική έκδοση «Σκιάς Όναρ» του Υπουργείου Πολιτισμού.
Συμμετείχα ως Διεθνής Κριτής του Εκπαιδευτικού πακέτου “Teaching values” (Διδάσκοντας Αξίες) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Πεκίνο, στο
Healthy Living - A guide for parents κι επιμελήτρια του εντύπου Guide Active Healthy Living. Άλλες μονογραφίες μου είναι η αγγλική έκδοση «Dance - The Aesthetic Dimension» και ο συλλεκτικός τόμος «Η Ιστορία της Ολυμπιακής παιδείας». Συμμετείχα στον επιστημονικό τόμο (έργο συλλογικό) Όρχηση και Άθληση -Δοκίμια Φιλοσοφίας Ιστορίας και παιδείας κ.α.
Δραστηριοποιούμαι έντονα στο χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης ευρύτερα. Για το συνολικό έργο μου,  μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων έχω
βραβευτεί με το World Philosophical Forum Award.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
• Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων
• Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών
• Μέλος Διεθνούς συμβουλίου Χορού της UNESCO Paris
• Πρόεδρος ΔΣ Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού συλλόγου Γυναικών Η ΜΕΛΙΣΣΑ
• Ιδρύτρια και Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Γυναικών Απόδημου Ελληνισμού «Πρόμαχος Αθηνά»
Μέλος ΔΣ Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παράρτημα Λοκρίδας
• Μέλος ΔΣ Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας
• Μέλος UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας
• Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικούς Αγωγής
• Μέλος ΔΣ Γυμναστικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Α1 Κατηγορία Γυναικών Πετοσφαίρισης). Επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας
• Επ. Σύμβουλος και Γεν. Γραμματέας του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας (2017-18).
• Αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, συμμετοχές για μείζονα κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα (ενδεικτικά ERT world, ERT open, ERA sport).
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
-Λαμπαδηδρόμος ΟΑ Αθήνα 2004
-Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου για την προαγωγή του Ολυμπισμού
-Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για την προαγωγή του Ολυμπισμού
-Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηρακλείου για τη διάδοση του Ολυμπισμού
-Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών: Τιμητική διάκριση «Άθλος Ευεργεσίας»
-Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων για το συγγραφικό έργο
-World Philosophical Forum για το λογοτεχνικό έργο «Η Πριγκίπισσα Φλόγα»
-AHEPA Βόλου: Ασημένιο μετάλλιο «Ρήγας Φεραίος»
-Δήμος Χαϊδαρίου για το συγγραφικό έργο
-Τιμητική Διάκριση «Αρίστης Συνεργασίας», Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
-Αριστείο «Αιέν Αριστεύειν» από τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας για την προαγωγή του Αθλητικού Ιδεώδους στην Ελλάδα και διεθνώς.
-Ανώτατο Δίπλωμα Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών και Χορευτικών Συγκροτημάτων Μακεδονίας
-Δήμος Νέας Σμύρνης, ΠΕΠΦΑ και ISF για την επιστημονική συμβολή στους 5ους Παγκόσμιους Εκπαιδευτικούς Αγώνες
-Διπλωματούχος Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας
-Εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας (2 DAN) κ.α.


Κωνσταντίνος Κούρος

Ιδιωτικός υπάλληλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1987 και κατάγομαι από το Μαρτίνο Φθιώτιδας. Είμαι γιος του Αριστείδη και της Ευθυμίας. Το 2010 αποφοίτησα από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του σημερινού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπου σπούδασα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στη συνέχεια εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Το 2013 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Μιλάω Αγγλικά σε άριστο επίπεδο και Γαλλικά. Έχω εργαστεί ως πωλητής την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στην εταιρία Venue Retail και ως Προϊστάμενος Ορόφων στο Ξενοδοχείο President της Αθήνας. Στη συνέχεια εργάστηκα στην εταιρία ΒΙΟελλάς σε θέματα πιστοποιήσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις και στο ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα εργάζομαι στο τμήμα πωλήσεων Εταιρίας στον κλάδο των κατασκευών. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, και όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά μου πηγαίνω για σκι στον Παρνασσό και μετρημένα ταξίδια στο εξωτερικό. Πολιτικά πάντα πίστευα στις αρχές και τις αξίες του Κέντρου και ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλους. Θα σέβεται την διαφορετικότητα και θα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα. Με χαρακτηρίζουν οι εξής βασικές τρείς απόψεις. Οι πολιτικοί θα πρέπει να εκλέγονται με ανώτατο όριο τις τρεις τετραετίες. Οι πολιτικοί θα πρέπει να έχουν κολλήσει ένσημα στη ζωή τους για να μπορούν να πολιτευθούν, μπας και σταματήσει η επιλογή κάποιων να μετατρέψουν το λειτούργημα σε επάγγελμα. Ο αριθμός των 200 έναντι των 300 αρκεί! Τέλος με ενοχλεί η οικογενειοκρατία που επικρατεί σε κάποια κόμματα στην Ελλάδα αν και τελικά συνεχίζεται να διατηρείται από μέρος του Ελληνικού λαού μέσω της ψήφου.

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.