Πέμπτη, 28 03 2024

Πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 στην περιοχή της Αταλάντης

Πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 στην περιοχή της Αταλάντης

Αταλάντη, 04.04.2020

Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύτηκε το πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 σε άτομο που ζει μόνο του και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης.

Φαίνεται πως ασθένησε σε συνέχεια συναναστροφής του με επισκέπτες από την Αθήνα. Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό. Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.
Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη οι τρείς άμεσοι συνάδελφοι του ενημερώθηκαν και μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ και να παραμείνουν μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα, ώστε να εξασφαλιστεί πως έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα.

Το ίδιο το άτομο επιβεβαίωσε πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν ατομική υπευθυνότητα και να συμμορφωθούν πλήρως στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί (ιδιαίτερα ως προς την αυστηρή τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων και την αντισηψία των χεριών).

Ζητούμε στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να παραμείνουν σπίτι τους και να τα αναφέρουν άμεσα στον ΕΟΔΥ στη γραμμή 1135. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.