Αταλάντη, 15 Ιουνίου 2021


Θλιβερή και κατακριτέα η εμπλοκή της ηγεσίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομών Φθιώτιδας Φωκίδας σε πολιτικές σκοπιμότητες


Με απόλυτη απογοήτευση παρακολουθούμε την εμπλοκή της ηγεσίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομών Φθιώτιδας Φωκίδας σε πολιτικές σκοπιμότητες στο Δήμο Λοκρών για να εκβιάσουν σε προσωπικό επίπεδο χάρες ή οικογενειακές εξυπηρετήσεις.


Ως Δήμαρχος δεν εκβιάζομαι και δεν λογοδοτώ σε αργόσχολους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για ίδιον όφελος. Ως Δήμαρχος λογοδοτώ για τις πράξεις και τις ενέργειες μου απέναντι στους δημότες που επιζητούν καλύτερες υπηρεσίες και βελτίωση της καθημερινότητας τους.


Ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα διάλυσης, εγκατάλειψης και κατάρρευσης που μας κληρονόμησε σε όλα τα επίπεδα η απούσα και ανύπαρκτη για τον τόπο μας δημοτική αρχή του Νίκου Λιόλιου.


Στη προσπάθεια μας αυτή κάναμε προσκλητήριο σε όσους εργαζομένους με προσωπική αγάπη για τη δουλειά τους και το κοινωνικό σύνολο ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια μας για έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δήμο. Στο προσκλητήριο αυτό βρέθηκαν κοντά μας οι περισσότεροι εργαζόμενοι που με ευσυνειδησία τηρούν τις υποχρεώσεις τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση.


Υπήρξε όμως και μια μικρή μειοψηφία που κλήθηκε να ξεβολευτεί και να εργαστεί. Για να αποφύγει να εργαστεί επέλεξε την κακοήθη επίθεση στη δημοτική αρχή, γιατί προτιμά την εποχή της ανύπαρκτης διοίκησης Νίκου Λιόλιου, όπου ο Δήμαρχος εν ώρα εργασίας έκανε «πολιτική» στα καφενεία του Δήμου και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι εργαζόμενοι, επωφελούνταν για να κάνουν το ίδιο εν ώρα εργασίας.


Η εποχή της διάλυσης και της εγκατάλειψης στο Δήμο Λοκρών έληξε οριστικά το 2019. Η εποχή της δουλειάς και της δημιουργίας στο Δήμο Λοκρών έχει ήδη ξεκινήσει.


Η σημερινή δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στους υπαλλήλους του Δήμου. Ήδη έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας (προμήθεια Η/Υ και καθισμάτων, συντηρήσεις στους χώρους εργασίας), της ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων (χορήγηση ΜΑΠ, τουαλέτες στο γραφείο κίνησης, επισκευές των οχημάτων του Δήμου), των παροχών σε χρήμα και είδος (διανομή γάλατος, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά δικαστικών αποφάσεων χωρίς έφεση από το Δήμο, καταβλήθηκαν σε χρήμα αναδρομικά τα οφειλόμενα ΜΑΠ και γάλατα της προηγούμενης δημοτικής αρχής) και πολλά άλλα. Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα παρεμβαίνουμε βελτιωτικά στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.


Η διοίκηση του Συλλόγου είναι ευπρόσδεκτη να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και μόνο αυτά. Κανένας εργαζόμενος δεν κόπτεται για τις φιλοδοξίες και τις σκοπιμότητες της ηγεσίας του Συλλόγου. Όλοι οι εργαζόμενοι αναμένουν από το Προεδρείο τους προτάσεις για τα εργασιακά θέματα και όχι ατέρμονους αφορισμούς και κακόβουλη σκόπιμη κριτική.

Θανάσης Ζεκεντές


Δήμαρχος Λοκρών