Παρασκευή, 29 03 2024

ΠΑΛ. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

 
 
 
 
 
Ένταξη σε χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης του διατηρητέου σχολικού συγκροτήματος του Μαρτίνου του Δήμου Λοκρών
 
Η πρόταση του Δήμου Λοκρών «Ολοκληρωμένη αισθητική & λειτουργική αναβάθμιση πολιτιστικού αποθέματος διατηρητέων σχολικών κτιρίων (Ο.Τ. 6) Μαρτίνου Δήμου Λοκρών» για την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προτεινόμενο ποσό χρηματοδότησης  2.000.000 ευρώ έγινε δεκτή. Η πρόταση αποτελεί ένα ενιαίο έργο και αφορά την αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλιό δημοτικό σχολείο Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο συμβάλλοντας στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής. 
 
Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και επανάχρηση των τριών κτιρίων που φιλοξενούσαν το Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου, δηλαδή του διατηρητέου νεοκλασικού σχολείου και των δύο νεωτέρων κτιρίων, καθώς επίσης του προαύλιο χώρου και των περιβαλλόντων οδών του παλιού σχολικού συγκροτήματος.
 
Αποτελούσε όραμα της δημοτικής αρχής Λοκρών και των κατοίκων του Μαρτίνου να αναδειχθεί το παλιό διατηρητέο σχολείο το οποίο χτίστηκε το 1906 και αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα αντιπροσωπευτικό της εποχής του. Από την αρχή της θητείας μας ως δημοτική αρχή δώσαμε έμφαση στην έγκριση όλων των αναγκαίων μελετών και λάβαμε την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Χάρη στην ωριμότητα των μελετών μπορέσαμε να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση που καλύπτει την πραγματική ανάδειξη του διατηρητέου και του περιβάλλοντα χώρου.
Ευχαριστώ όλους τους μελετητές, τους συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για την καθοριστική τους συμβολή στην προετοιμασία, υποβολή και έγκριση της πρότασης.

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.