Τρίτη, 19 03 2024

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

 

 

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Καθαρισμός οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς»

Ο Δήμος Λοκρών, ανταποκρινόμενος στην αριθμ. 20/2022 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1301/Β/18.3.2022), καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στον καθαρισμό αυτών ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α.  Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

β.  Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.

γ.  Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

δ.  Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στα ανωτέρω, σύμφωνα άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114), επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου.

Ο καθαρισμός οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 30-04-2023.

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.