Δευτέρα, 20 05 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σε όλη την επικράτεια έξαρση του φαινομένου εξαπάτησης ηλικιωμένων, από επιτήδειους, που με διάφορες προφάσεις τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, τα άτομα που δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφού συλλέξουν πληροφορίες (π.χ. από γείτονες κ.λ.π.) για το πρόσωπο που θέλουν να εξαπατήσουν, καθώς και την οικογένειά του, το προσεγγίζουν με διάφορα ψευδή προσχήματα όπως:

α) «είμαι φίλος του γιου σου ο οποίος μου ζήτησε να έρθω αμέσως να μου δώσετε 8000 €,γιατί τον συνέλαβε η Αστυνομία επειδή εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και πρέπει να καταβάλει τα χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο»,

β) «είμαι φίλος συγγενικού σου προσώπου ο οποίος αγόρασε διάφορα προϊόντα από το κατάστημά μου και με έστειλε να μου δώσεις το αντίκρισμα της αγοράς»,

γ) «είμαι εφοριακός και ο γιος σου χρωστάει στην εφορία το τάδε χρηματικό ποσό και με έστειλε να μου το δώσεις για να μην επιβληθεί το πρόστιμο» καθώς και με άλλες δικαιολογίες.

Έπειτα και σε περίπτωση που ο παθών δεν έχει τα χρήματα ο ίδιος, πείθεται και οδηγείται στην τράπεζα, προκειμένου να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού. Εκεί εισέρχεται μόνος του στο τραπεζικό κατάστημα, κάνει ανάληψη του ποσού και στη συνέχεια εξέρχεται από την τράπεζα και παραδίδει το ποσό στον υποτιθέμενο γνωστό του συγγενικού τους προσώπου, που συνήθως αναμένει έξω από την τράπεζα σε αυτοκίνητο, για να μπορεί να διαφύγει αμέσως. 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.