Παρασκευή, 14 06 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΚΡΙΔΟΣ

Μεγάλη επιτυχία σηµείωσε η Κορυφαία Ιατρική εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε στις 10 Απριλίου την αίθουσα εκδηλώσεων του δηµαρχείου Λιβανατών, που ευγενώς µας παραχώρησε η ∆ηµοτική Κοινότητα και συνδιοργάνωσαν ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβανατών «Ο∆ΥΣΣΕΑΣ ΑΝ∆ΡΟΥΤΣΟΣ» και το Παράρτηµα Λοκρίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.


Αθρόα ήταν η προσέλευση μελών, εθελοντών και φίλων του παραρτήματος απ όλα τα Δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Λοκρών.

Η όλη εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυµπιονικών οι οποίοι σε µήνυµά τους ανέφεραν ότι «Ο Σ.Ε.Ο. έχει ταχθεί στο πλευρό των παιδιών που αγωνίζονται να κερδίσουν τη µάχη µε τον καρκίνο έχοντας εκπονήσει το πρόγραµµα «Αγωνιζόµαστε για την ΕΛΠΙ∆Α, κερδίζουµε τη ΖΩΗ», για τον Εθελοντισµό για δότες Μυελού των οστών. Έτσι είµαστε αρωγοί στην διοργάνωση κάθε επιστηµονικής ηµερίδας, που πραγµατεύεται το εν λόγω θέµα. Οι Έλληνες Ολυµπιονίκες διαδίδουν το µήνυµα της αξίας του Εθελοντισµού και παρακινούν τον κόσµο σε αυτό, να γίνει ∆ΟΤΗΣ.»

Η πρόεδρος του ΠΕΣ Λιβανατών ΟΔ.ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ Κατερίνα Μαυροειδή καλωσόρισε και τόνισε τον κόσμο και τόν ισε την αξία αυτής της εκδήλωση ς. Ακολούθως έδωσε το λόγο στην πρόεδρο του Παραρτήματος της ΕΑΕ, κ. Αθανασία Καβάλα-Πατσιόγιαννη, συντονίστριας της εκδήλωσης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος Νικόλαος, παρουσίας της αντιδημάρχου, της προέδρου της Δημ. Κοινότητας Λιβανατών και Δημοτικών Συμβούλων, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και ιατρούς αυτής της εκδήλωσης.

Η ∆ρ. Ιωάννα Μάστορα, µέλος ∆ιεθνούς Συµβουλίου χορού της UNESCO και µέλος ∆.Σ. της ΕΘΝΟΑ, τόνισε στην εισαγωγική της οµιλία τη σηµασία του εθελοντισµού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η πρόεδρος κ. Αθανασία Καβάλα-Πατσιόγιαννη, στην ομιλία της είπε «Τόσο η πρόληψη όσο και η έγκυρη διάγνωση προϋποθέτουν οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι και κατάλληλα ενημερωμένοι. Αυτή την ενημέρωση, φιλοδοξούμε να σας δώσουμε απόψε, με τις εισηγήσεις των 3 διακεκριμένων επιστημόνων οι οποίες θα μας ενημερώσουν έγκυρα και άρτια».

Η κ. Μοσχόβη Μαρία επίκουρη καθηγήτριας παιδιατρικής αιµατολογικής – ογκολογίας του Παν. Αθηνών , Ογκολογική µονάδα παίδων «Μαριάνα Βαρδινογιάννη» Νοσοκοµείο Παίδων «Αγία Σοφία» συγκαταλέγεται µεταξύ των καλυτέρων επιστηµόνων του χώρου της. Η κ. Μοσχόβη ανέλυσε τα «Νέα δεδοµένα που προκύπτουν στον τοµέα του παιδικού καρκίνου» µε στόχο τη πάταξη ενός από τους µεγαλύτερους εχθρούς του παγκόσµιου παιδικού πληθυσµού του «Παιδικού Καρκίνου».

Από την επιστημονική της εισήγηση, δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και το στέλνουμε όχι μόνο στους γονείς και στα παιδιά που υποφέρουν, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη: «Ναι ! Η μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο είναι μία μάχη, που κερδίζεται αρκεί έγκαιρα να διαγνωστεί και να γίνει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή σε ειδικά κέντρα».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Άννα Παϊσίου αιµατολόγος , επίκουρη Ιατρός, επιµελήτρια στη µονάδα µεταµόσχευσης µυελού των οστών Νοσοκοµείου Παίδων «Αγία Σοφία», ογκολογική µονάδα παίδων «Μαριάνα Βαρδινογιάννη», η οποία µας ενηµέρωσε µε απλά κατανοητά λόγια για να διώξουµε την φοβία και να µη µας τροµάζει πλέον η άγνοια «Τι είναι µεταµόσχευση µυελού των οστών, πως γίνεται και σε ποιες περιπτώσεις νοσηµάτων γίνεται». Από την οµιλία της πήραµε πάρα πολλές πληροφορίες και το συµπέρασµα που προέκυψε είναι ότι 100 Έλληνες ασθενείς, οι µισοί από τους οποίους παιδιά, θα µπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο µε µία µεταµόσχευση Μυελού των οστών και είναι στο χέρι µας να τους σώσουµε. Λίγος χρόνος- λίγος κόπος - καθόλου πόνος – Παίρνει ο συνάνθρωπός µας ΖΩΗ.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Χατζηπέτρου Κάτιας ,εκπροσώπου του Συλλόγου 'ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ' σχετικά με το ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και πως γίνεται η λήψη δείγματος.

Μετά από όλα αυτά και ο δεύτερος στόχος της εκδήλωσης δηλαδή η ευαισθητοποίηση των πολιτών για να γίνουν ∆ότες επετεύχθη. Και αυτό απεδείχθη µε την εγγραφή 50 νέων υποψηφίων ∆οτών Μυελού των Οστών ,οι οποίοι συνειδητά υπέγραψαν την αίτηση και έδωσαν δείγµα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίησης πολιτών , για να γίνουν Δότες, διότι η εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών ,αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ΖΩΗ και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ΘΑΥΜΑ!

Η Πρόεδρος του παραρτήματος
Αθανασία Καβάλα- Πατσιόγιαννη

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.