Παρασκευή, 19 04 2024

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! 45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΠΖ) ΡΟΥΣΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! 45 ΧΡΟΝΙΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΠΖ) ΡΟΥΣΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Όταν τον κάλεσε η πατρίδα μας να υπηρετήσει, σαν όλους τους νέους της ηλικίας του, είδε το στρατιωτικό σαν μια υποχρέωση δύο χρόνων για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Η μοίρα τους όμως τα είχε υπολογίσει αλλιώς.

Από το μαύρο καλοκαίρι του 74 στην Κύπρο, ο στρατιώτης Πεζικού Σεραφείμ Ρούσσης του Λάμπρου και της Αθηνάς γεννηθείς στις 20-7-1953 από το Μαρτίνο Λοκρίδος είναι αγνοούμενος.

Ήταν ένας από τους 160 άνδρες της Διλοχίας που υπερασπιζόταν το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ από 14 έως 16 Αυγούστου 1974. Έκτοτε χάθηκε κι έγινε η αγωνία του πατέρα του, το δάκρυ της μητέρας του, το παράπονο στα μάτια των αδελφών του.

Το επίσημο Ελληνικό κράτος δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα μια πειστική απάντηση για την τύχη του Σεραφείμ αλλά ούτε και έδειξε το ενδιαφέρον που αρμόζει για τους άνδρες του Ελληνικού Στρατού που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και παθόντες ένεκα ταύτης.

Το άλλοθι της Τούρκικης αδιαλλαξίας βόλεψε απροσανατολισμένες συνειδήσεις για αρκετά χρόνια, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι νεκροί, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία. Ενώ αντίθετα υπάρχουν μαρτυρίες για άτομα που οδηγήθηκαν στην αιχμαλωσία και δεν επέστρεψαν με τις ανταλλαγές αιχμαλώτων.

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τότε που χάθηκε ο Σεραφείμ και οι αδελφές του μετά τον θάνατο του πατέρα τους συνεχίζουν να αγωνίζονται μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων να σπάσει η «ένοχη σιωπή» ώστε να μπορέσει η Ιστορία να τον καταγράψει στις σελίδες της, γιατί αυτοί που γνωρίζουν από πόλεμο, μιλούν για νέο Μανιάκι.

Όπου πολέμησαν άνδρες του Ελληνικού Στρατού αν και γνώριζαν ότι είχαν προδοθεί, από την Κυρήνεια μέχρι την Λευκωσία, το αεροδρόμιό της και το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ συνέχιζαν την αντίσταση.

Και από διασωθέντες μάθαμε για λαμπρές στιγμές αυτοθυσίας, γενναιότητας, συναδελφικής αλληλεγγύης και αυταπάρνησης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, πάντα ταγμένη στον αγώνα για τους Αδήλωτους Αιχμάλωτους και Αγνοούμενους επιμένει και συνεχίζει να ζητά ΑΛΗΘΕΙΑ και πραγματική διερεύνηση για τους ανθρώπους μας όσο κι αν έχει δρομολογηθεί η απομόνωσή μας από τα Μ.Μ.Ε. και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και τον τελευταίο Αδήλωτο Αιχμάλωτο από Τουρκία (νεκρό ή ζωντανό).

Ελένη Γρίβα

Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων

και συγγενών Αδήλωτων

Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.