Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Αιολική Ενέργεια: Σκέψεις και Προτάσεις

Η συνεχώς αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου και η συνεχής επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση των κλασσικών πηγών ενέργειας, φέρνουν πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο το θέμα των «Ήπιων Μορφών Ενέργειας» ή «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ΑΠΕ).

Περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προληπτική κυτταρολογική εξέταση (TEST - PAP). για τις γυναίκες της Μαλεσίνας.

Περισσότερα...

Α. Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συνεχίζει νικηφόρα στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας Φθιώτιδας.

Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί Μαρτιναίοι 8 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα μας είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά μετά από το 1982 (που τότε κάποιοι εκεί πάνω άδικα μας σταμάτησαν) στην άνοδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα και στην Δ’ Εθνική.

Περισσότερα...

ΟΙ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ - «ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ»

Η σπηλιά του Πάνα βρίσκεται επάνω από το Παλιοχώρι του Μαρτίνου στην κορυφή του βουνού Χερόμες που είναι βουνό του ορεινού όγκου Προφήτης Ηλίας.

Όπως σήμερα το Μαρτίνο έχει τα εξωκλήσια του Αϊ Δημήτρη, της Παναγίας του Τσορωκού, του Προφήτη Ηλία έτσι και στο Παλιοχώρι του Μαρτίνου που ταυτίζεται όπως έχουμε πει με την Αρχαία Βουμελιταία υπάρχουν οι ναοί και οι τόποι λατρείας, ένας από αυτούς ήταν η σπηλιά του Πάνα τόπος λατρείας του τραγοπόδαρου θεού Πάνα.

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο Σύλλογός μας στα πλαίσια της προσπάθειας για τον εμπλουτισμό της Δημοτικής βιβλιοθήκης με ενέργειές του ο εκδοτικός οίκος “ΔΟΜΙΚΗ” παραχώρησε τα παρακάτω έργα:

Περισσότερα...

Φως Ελληνικό: Ερωτικός Ύμνος

Εσύ της Ελένης το κάλλος

και Διάκου σπασμένο σπαθί,

δικό σου το έξοχο πάθος,

γενναίο του Φοίβου παιδί!

 


 

Περισσότερα...

ΟΙ ΣΩΦΕΡΙΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ

Το να θελήσει κανείς να ερευνήσει το πότε, το πως και το γιατί η ιδέα του αυτοκινήτου, γεννήθηκε για πρώτη φορά στο μυαλό του ανθρώπου, ανδρός ή γυναικός, είναι ένα θέμα τόσο σοβαρό, που ακόμη κι’ ο πιό υπομονετικός και μορφωμένος ιστορικός δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει “ελαφρά τη καρδία” έγραφε εδώ και πενήντα χρόνια περίπου, ο ιταλός ιστορικός Κάρλο Μπισκαρέτι.

Περισσότερα...

Η αφέλεια

Πήρε μέρος κι αυτός σε κάποιον διαγωνισμό υποτροφών για την αλλοδαπή, με την ελπίδα πως μπορούσε ν’ άλλαζε κι η αγέλαστη ζωή του. Όλα έδειχναν πως γίνονταν σοβαρά και νομότυπα. Οι προκηρύξεις δηλαδή και τα παρόμοια. Οι υποψήφιοι ήταν γύρω στους είκοσι. Η θέση ήταν μία. Θα έπαιρνε την υποτροφία ο καλύτερος.

Περισσότερα...

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΜΑΡΤΙΝΟ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Παραρτήματος Μαρτίνου, ευχαριστεί θερμά για την προσφορά των τριακοσίων ευρώ 300 ευρώ για τους σκοπούς της Εταιρίας μας.

 

Η Πρόεδρος

Αθ. Καβάλλα - Πατσιογιάννη

 

Η Γ. Γραμματέας

Αικ. Ν. Παπαγκίκα

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΤΙΝΑΙΩΝ

“ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”

ΔΑΦΝΟΜΙΛΗ & ΣΙΝΑ

10680 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ & FAX: 210 3635620

 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Κύριε Δήμαρχε,

Εκ μέρους του Δ.Σ. και εμένα προσωπικά σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Ο Σύλλογός μας θα είναι στη διάθεσή σας για να συμβάλει στο χτίσιμο ενός καλύτερου ΜΑΡΤΙΝΟΥ με γνώμονα μόνο το συμφέρον του χωριού μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Α.Κ. ΚΟΥΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θ.Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ

 

• ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ

ΜΑΖΙΟΥ

21-12-2006

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ θερμότατα, που μου αποστείλατε την τριμηναιά έκδοση του Συλλόγου των Εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων (ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ).

Θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ για το αξιόλογο αυτό πόνημά σας που αναδεικνύει και προβάλλει τα εκάστοτε προβλήματα του τόπου μας και όχι μόνο.

Σας εύχομαι δε να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη το έργο σας και το φως που ανατέλει από το Ταπεινό Σπήλαιο της Βηθλεέμ, να λάμψει και να φωτίσει τις καρδιές όλων μας. «Καλά Χριστούγεννα» ευφρόσυνες εορτές και ευλογημένος παρά του Νηπιάσαντος Κυρίου μας ο καινούργιος χρόνος.

Μετά της εν Κυρίω αδελφικής αγάπης και τιμής.

 

Μιχαήλ Γκιώνης

Ιερεύς

 

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»

Προς: Σύλλογο εν Αθήναις & Απανταχού

Μαρτιναίων «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ»

Μαρτίνο, 8 Ιανουαρίου 2007

Αξιότιμοι κύριοι,

Η συνεργασία μας σε κλίμα υποδειγματικής επικοινωνίας προεξοφλεί εκ των προτέρων την επιτυχία των πρωτοβουλιών μας. Κοινός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των Μαρτιναίων με τις αξίες και τα μηνύματα της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσω τη συνέχιση και των προσωπικών μου προσπαθειών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεχτείτε τις ολόθερμες ευχές μου για το Νέο Έτος με υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Με εκτίμηση και φιλία,

Αθανασία Καβάλα Πατσόγιαννη

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

Γυναικών «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»

 

• ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προς: Σύλλογο εν Αθήναις & Απανταχού

Μαρτιναίων «ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ»

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2007

Αξιότιμοι κύριοι,

Δια του παρόντος, θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία, θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ για τις εξαιρετικές σας πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην πολιτιστική ανάπτυξη του Μαρτίνου και στην πνευματική ανάταση των απανταχού Μαρτιναίων.

Σας εύχομαι ολόψυχα ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία, ειρήνη κι ευημερία.

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Μάστορα,

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Γ. Γραμματέας & Διευθύντρια

Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής

και Αθλητικής Παιδείας

 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.