Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

13_anastasi
Ρομαντικοί Μαρτιναίοι που αντιστέκονται στην τεχνολογία
Στην κεντρική πλατεία του Μαρτίνου έξω από την εκκλησία την Ανάσταση οι Μαρτιναίοι και οι επισκέπτες του χωριού μας έτρεχαν να κρυφτούν περιφερειακά της πλατείας για να γλιτώσουν από τα “πυρομαχικά” της Λαμπρής που άρχισαν να πέφτουν πριν και με το “Χριστός Ανέστη”.

Περισσότερα...

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”

ζητά από τους Βουλευτές Φθιώτιδας κοινό μέτωπο

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές Φθιώτιδας
Κύριε Νομάρχα
Πάρτε θέση σχετικά με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
με λιθάνθρακα στη Λάρυμνα.

Συμφωνείτε ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Περιμένουμε τις θέσεις σας εγγράφως για να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας.
Ο Σύλλογός μας, εμείς είμαστε εκεί στο Μαρτίνο τη Λάρυμνα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας,
με τους πολίτες του Δήμου Οπουντίων.

Η συνακτική ομάδα


ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Σε μια φιλική αλλά εποικοδομητική συνάντηση του Προέδρου Α.Κ. Κούρου και του Γραμματέα Θ.Γ. Καραμέρη με την Δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Τσελεκούνη, ενημερωθήκαμε για τις ελλείψεις αθλητικού υλικού που έχει το Γυμνάσιο - Λύκειο Μαρτίνου.

Περισσότερα...

Προσφορά Αθλητικών οργάνων στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μαρτίνου από το Σύλλογο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου - Λυκείου Μαρτίνου θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο των Απανταχού Μαρτιναίων “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” για τη προσφορά αθλητικού υλικού στο σχολεία μας.

Περισσότερα...

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Αποκριά γιορτάστηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, με ξυλοπόδαρο, ταχυδακτυλουργό, ζογκλέρ και κλόουν την Κυριακή της Αποκριάς, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο Οπουντίων. Όλα αυτά ήταν η αφορμή για να ζωντανέψει η πλατεία από το λήθαργο που είχε πέσει εδώ και πολλά χρόνια.

Περισσότερα...

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης του Internet για παιδιά και νέους.

«Με λένε Γιώργο και είμαι καλά…»

Έτσι θα δηλώνουν σε λίγο καιρό οι νέοι (και όχι μόνο). Ο λόγος; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Όχι, δεν είναι το αλκοόλ, δεν είναι τα ναρκωτικά, δεν είναι το κάπνισμα. Είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet). Πολλοί από σας ίσως το ακούνε για πρώτη φορά. Κι όμως είναι μια «ασθένεια» που στις μέρες μας έχει αρχίσει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Μια πάθηση – σημείο των καιρών μας.

Περισσότερα...

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Μεγάλη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα Μ. Παρασκευή, όλοι ετοιμάζουν ξύλα, σούβλες αρνιά για το Πάσχα. Έτσι και οι παλαίμαχοι του Οπούντιου ετοιμάστηκαν για το καθιερωμένο παιχνίδι με άλλους παλαίμαχους, ένα παιχνίδι θεσμός εδώ και 30 χρόνια.

Περισσότερα...

ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ - Η σπηλιά του Αθανασάκη στον Πρ. Ηλία του Μαρτίνου και η ιστορία της

Σε όλους τους Μαρτιναίους καθώς και στους τοπογραφικούς και στρατιωτικούς χάρτες της περιοχής μας είναι γνωστή, η σπηλιά ή τρύπα του Αθανασάκη στον Προφήτη Ηλία του Μαρτίνου, ο οποίος Αθανασάκης ήταν Μαρτιναίος και είχε μια πολύ ωραία γυναίκα.

Περισσότερα...

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ

Οι πολιτικές και οικολογικές του προεκτάσεις

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η είδηση της αποβολής της χώρας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο έπεσα σαν βόμβα. Τα Ηνωμένα Έθνη έκριναν ως ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που δόθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την απουσία ενός αξιοκρατικού μηχανισμού παρακολούθησης των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.