Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Την τέταρτη 26  Νοεμβρίου  2008 το νομαρχιακό  συμβούλιο συνεδρίασε  και συζήτησε το θέμα:

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ισχύος 10 mw  της εταιρείας   ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ & ΣΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ  ΕΕ   στην  θέση ΜΥΤΙΚΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ  στον Νομό Φθιώτιδος.

Το λόγο ζήτησε και πήρε  ο εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου γιατί η εταιρεία  έχει ήδη παραγγείλει  τις ανεμογεννήτριες και τυχόν αναβολή του θέματος θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εταιρεία.

Αμέσως ζήτησε και πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ

Α.Κ.ΚΟΥΡΟΣ  που υπογράμμισε τα παρακάτω:

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Ο Σύλλογος των Εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” θα πραγματοποιήσει στις 21 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 21:30 τον ετήσιο χορό του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο “ΜΕΓΑΡΟ” του Σταμάτη Γιάγκου στο Μαρτίνο. (2ο χιλ. Μαρτίνου - Λάρυμνας). Active Image

Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες 

Λαϊκή ώρα: Η ορχήστρα του Άγγελου Καλαβρυτινού 

Δημοτικά: Στο κλαρίνο ο Βασίλης Γκορίτσας 

Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ

Περιλαμβάνει: ορεκτικά ανά τέσσερα άτομα (σαλάτα, φέτα, τζατζίκι, σουτζουκάκι, πίτα) φιλέτο χοιρινό με ρύζι, λαχανικά, γιαούρτι με μέλι, κρασί αναψυκτικά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους ν’ ανταμώσουμε στο όμορφο χωριό μας για ένα αξέχαστο γλέντι όπως παλιά.

Μας περιμένουν!

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΔΙΑΜΟΝΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Α.Κ. ΚΟΥΡΟΣ 6936028351,

Θ.Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ 6976006224 

Ή ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 18/2/09.

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2008 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΧΠΕΡΟΓΛΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να τιμήσει για το έτος 2008 τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΧΠΕΡΟΓΛΟΥ.

Sample ImageΒραβεύουμε έναν άνθρωπο που έχει φύγει, αλλά παραμένει ζωντανός. Τον έχουμε καθημερινά μέσα μας και τον κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Βραβεύουμε τον καθηγητή μας που κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων μας, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για την προαγωγή της γνώσης.


Περισσότερα...

Εμείς επιθυμούμε την οικονομική ευρωστία των Μαρτιναίων

 Επικροτούμε κάθε επενδυτική προσπάθεια - Εγκρίνουμε τη κατασκευή νέων εργοστασίων

 

Ανήκουμε σ’ ένα Δήμο που η έκταση και η μορφολογία του εδάφους ευνοούν σχεδόν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες.

Ανεμογεννήτριες όσες θέλετε, εργοστάσια το ίδιο πίσω όμως από τους ορεινούς όγκους του Μαρτίνου και διατήρηση του οικιστικού του χαρακτήρα.

Για ενημέρωσή σας και να καταλάβετε αυτά που ακολουθούν ο Δήμαρχος αποκάλεσε τον εαυτό του “ΓΗΓΕΝΗ” και εμάς και τα μέλη του Συλλόγου «επισκέπτες του Σαββατοκύριακου των διακοπών ή αργότερα οι συνταξιούχοι» προφανώς εννοώντας ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε για το καλό του χωριού μας.

Ασφαλώς από το Μαρτίνο και τους απανταχού δεν έχει αποδημήσει εντελώς η μνήμη και ο κοινός νους. Ποιός δεν θυμάται τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Θ. Καραμέρη “όχι ανεμογεννήτριες στο Προφήτη Ηλία” προεκλογική σημαία το είχε κάνει. Και όμως φαίνεται ότι άλλα είναι τα σχέδια του κ. Δημάρχου.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου ρίχνει στάχτη στα μάτια των δημοτών. Sample ImageΔημόσια διαβούλευση με τις... καρέκλες. Τρίτη 21/10/08και ώρα 10:30π.μ.

Υπαναχωρεί από τις δημόσιες δεσμεύσεις της.

Επανέρχεται στην γραμμή της προηγούμενης δημοτικής αρχής της κ. Δ. Καρβούνη που είχε αποδεχθεί την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Προφ. Ηλία.

Τα ανταλλάγματα ψίχουλα.

Περισσότερα...

H ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ

Αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης απέναντι στις ανησυχίες του πολυαγαπημένου μου κοινού σχετικά με την ονομαστική μου εορτή ήπια, ξενύχτησα, συμβουλεύτηκα τα άστρα και με υπερηφάνεια σας παρουσιάζω την ημέρα που ανακάλυψα ότι και εγώ γιορτάζω

Χρόνια μου πολλά!

Περισσότερα...

Δελφοί: Μαντείο των Δελφών

Aφορμή γι’ αυτή μου την παρέμβαση ήταν το άρθρο του κ. Θανάση Χατζηιωαννίδη, στο τεύχος Ιουλίου 2008.

Θεωρώ ότι κάποια σημεία  δεν αναφέρονται όπως πρέπει και αντί να δώσουν μια, όσο το δυνατόν πιο κοντά με την πραγματικότητα εικόνα και να υμνήσουν τον μεγάλο Ελληνικό Πολιτισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε με την μεγάλη συμβολή της Πατρώας Θρησκείας, παρουσιάζουν τους προγόνους μας για όσους νιώθουν να κατάγονται από αυτούς -να πιστεύουν αυτά που λέει κάποια ονόματι Πυθία και η οποία έχει παραισθήσεις και μιλά ασυνάρτητα.

Περισσότερα...

«Η συμβολή των Ρουμελιωτών Αγωνιστών στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας...

...και η στάση της επίσημης Αρχής, Αρείου Πάγου και εκτελεστικού, στις κρίσιμες στιγμές του»

«Εξ ιστορίας, αφαιρεθείσης της

αληθείας, το καταλειπόμενον

ανωφελές γίνεται διήγημα»

(Πολύβιος)

Στο σχολείο διδαχθήκαμε ωραία διηγήματα, ιστορικά μεν ανωφελή δε, μας δημιούργησαν εθνική συνείδηση;

Ο «Διχασμός» και ο εμφύλιος είναι η απάντηση.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τα σχολικά θρανία και πολλά ιστορικά βιβλία από τα χέρια μου.  Διψούσα να γνωρίσω τους ανθρώπους που έζησαν και μεγαλούργησαν σε τούτη τη γη, που γέννησε και εμένα.

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Χωριανές - Χωριανοί - Νέες - Νέοι Είναι γνωστό ότι στο χωριό τα τελευταια χρόνια έχει οξυνθεί η πάλη για να δοθούν λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Από την μία μεριά εμείς ο λαός της Λάρυμνας να φωνάζουμε να μην γίνει εργοστάσιο ρεύματος, ούτε νέο λιμάνι, να μην πέσει η σκουριά στη ΛΙΑΒΔΑ και από την άλλη, οι πλουτοκράτες που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγεται στη ΛΑΡΚΟ να θέλουν να μας φορτώσουν κι άλλα.


Περισσότερα...

Η Μάχη του Μαρτίνου (από τον πανηγυρικό λόγο της 29ης Ιανουαρίου 2006)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΦΕΙΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


 

Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων, κύριε Διευθυντά και Μέλη του Δ.Σ. υπεύθυνοι της σύνταξης της εφημερίδας «Αίας ο Λοκρός» Με μεγάλη προσοχή μελετώ πάντα την εφημερίδα, που μου κάνετε την τιμή να στέλνετε.  Την μελετώ καλοπροαίρετα και χωρίς διάθεση κριτικής, αν και μερικές φορές παραξενεύομαι και αναρωτιέμαι, αν  «ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε»!

 

Θα αναφερθώ ωστόσο στον πανηγυρικό του κυρίου Γ. Μίχα. 

 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα ν’ αυτοπροσδιορίζεται για την καταγωγή του, τη θρησκεία του, τις αξίες του και τους σκοπούς του. Δεν έχει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα να προσδιορίζει όλα αυτά για τους άλλους.

 

Θεωρώ λοιπόν ότι σαν Μαρτιναία έχω το δικαίωμα αλλά κυρίως την υποχρέωση ν’ απαντήσω.

 

 

Περισσότερα...

ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

"Όποιος θέλει μπορεί να επιστρέψει πλήρως και στις προ, μιας τόσο σοβαρής επέμβασης δραστηριότητες του".

Άλλη μια ευκαιρία προβολής και διαφήμισης του Δήμου μας πέρασε, μια και η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί ή δεν θέλει να παρακολουθήσει τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας.

Βέβαια το ίδιο έκανε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Έκλεινε τους Ιταλούς στην ταβέρνα και τραβούσε και τα σόρια.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι τοπικοί άρχοντες ότι οι ξένοι δεν είναι εχθροί αλλά φίλοι που μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε;

 

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.