Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Βούλιαξε από κόσμο το “Μέγαρο” στο αντάμωμα των Μαρτιναίων

Παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, είχε πολύ κρύο και τα άλλα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, η πίστη μας να οραματιζόμαστε ένα μέλλον που θα μας ενώνει ένα μέλλον που θα συν-διαμορφώσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν να εργαστούμε συλλογικά και ατομικά για το ζωντάνεμα και την ανάπτυξη του Μαρτίνου, πραγματοποιήσαμε φέτος τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας στο Μαρτίνο.

megaro_resize

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στο κοσμικό κέντρο “ΜΕΓΑΡΟ” του Σταμάτη Γιάγκου και της Βούλας Δημάκη μια λαοθάλασσα από τους Μαρτιναίους του χωριού μας και όλης της Ελλάδας κατέλαβαν το “ΜΕΓΑΡΟ”.

Η αίθουσα πολύ όμορφη και άνετη η εξυπηρέτηση καλού επιπέδου δημιουργώντας προϋποθέσεις στους πολυπληθείς Μαρτιναίους να περάσουν πραγματικά μια αξέχαστη βραδιά.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αριστείδη Κ. Κούρο.

Περισσότερα...

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ - Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Οπουντίων

Κατά πλειοψηφία μη αποδοχή της εισήγησης του Δημάρχου

 

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ! ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!

Μετά την επίθεση με μπουλντόζες στον Αϊ Λια την νύχτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου 2008 σαν νέοι ΜΠΑΝΤOΛΙΟ (Αρχιστράτηγος των Ιταλών στην Αλβανία το 1940), έστειλαν πάλι τις μπουλντόζες τους την 9η Μαρτίου 2009 για να επιτελέσουν το έγκλημα κατά του τόπου μας.

Μαρτιναίοι απονείμετε τους το βραβείο της περιφρόνησης και του χλευασμού που τους αρμόζει.

Ο Δικηγόρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μαρτίνου “Ο ΑΕΤΟΣ” καταθέτει αίτηση εντός των ημερών για αναστολή διοικητικών αποφάσεων και εργασιών.

 

Οι κάτοικοι του Μαρτίνου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2009.
Με απούσα την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες μας διεξήχθη εν μέσω αντεκλήσεων και υψηλών τόνων.
Για ενημέρωσή σας και τα συμπεράσματα δικά σας παραθέτουμε τα πρακτικά και την απόφαση που μειοψήφισε ο Δήμαρχος Οπουντίων Θεόδωρος Καραμέρης.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

12-4-2009 Κυριακή 10 π.μ. στο Π. Κ. Ρουμελιωτών Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σύμφωνα με το καταστατικό του προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου «Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών» οδός Σίνα και Δαφνομήλη 1Α Αθήνα στις 12-4-2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 10 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

― Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

― Οικονομικός απολογισμός

― Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

― Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

― Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

― Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεκτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 5-4-2009 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι αυτή η Γ.Σ. είναι η δεύτερη και θα έχει απαρτία με όσα από τα μέλη του Συλλόγου είναι παρόντα. Η πρώτη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν και διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το Δ.Σ. όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για όποια πληροφορία τηλεφωνείστε στα μέλη του Δ.Σ.

 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

ΔΩΡΕΕΣ

Δεχόμαστε ευχαρίστως δωρεές που ενισχύουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Περισσότερα...

Θέμα: «Η συμβολή των Ρουμελιωτών Αγωνιστών στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και η στάση της επίσημης Αρχή

Συνέχεια από το προηγούμενο φύλλο

Στον Μπράλο γίνεται συμβούλιο. Συμμετέχουν Υψηλάντης, Ανδρούτσος, Πανουργιάς, Δυοβουνιώτης Νάκος και Γιώργης Πανουργιάς, Νικηταράς, Μπούσγος Κοντογιάννης, Σκαλτσάς, Σαφάκας, Γκούρας, Λεπενιώτης με τους νταϊφάδες τους (ενόπλους τους)

Έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τον Μαχμούτ Πασά (Δράμαλη, καταγωγή από Δράμα) που από το Ζητούνι έχει προωθήσει τις δυνάμεις του προς Στυλίδα, Πατρατζίκι (Υπάτη) και Αγία Μαρίνα.

Αποφασίζουν να συγκρουστούν στην Υπάτη, Στυλίδα και Αγία Μαρίνα.

Περισσότερα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ Ο Θρυλικός Ταγματάρχης των Ευζώνων

«Σεις είσθε οι εργάται του συντελεσθέντος μεγάλου και ενδόξου τούτου έργου και οι δημιουργοί της υπερόχου ταύτης εθνικής εποποιίας την οποίαν θαυμάζει και γεραίρει όλος ο κόσμος

και θα υμνούν αι γενεαί των μεταγενεστέρων.

Τα υψώματα και αι χαράδραι του Ηπειρωτικού εδάφους

θα αντιλαλούν πάντοτε την ιαχήν των θριάμβων σας

και η νικητήριος πολεμική κραυγή σας «Αέρα» θα αντηχεί

εις τα Ηπειρωτικά όρη, τα οποία θα είναι αιώνιοι μάρτυρες

της ανδρείας και του ηρωισμού σας.

Αι σημαίαι σας εκαλύφθησαν από δάφνας αμαράντους και η πνοή της δόξης θα ανεμίζη τας πτυχάς αυτών»

Περισσότερα...

Άνεμος Καραϊβικής στην έκθεση φωτογραφίας στο Μαρτίνο

H τέχνη της  φωτογραφίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνηθισμένοι στη ζωγραφική, μετα χρώματα να κυριαρχούν μέσα από τη μανιέρα των δημιουργών, την ομορφιά των τοπίων, των προσώπων, αλλά και των σκηνών της καθημερινότητας ή των εικόνων της φαντασίας, όπως αυτές διαθλώνται μέσα από το πρίσμα των καλλιτεχνών και των διάφορων ρευμάτων που στη πορεία των χρόνων και εποχών δημιουργήθηκαν καλλιεργήθηκε  μια αισθητική όπου η φωτογραφία έπρεπε να διεισδύσει και να κατακτήσει.

Περισσότερα...

Συνάντηση με τη Φιλιώ Πυργάκη

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 παραβρέθηκα εκπροσωπώντας τον Σύλλογό μας στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τους ήχους του κλαρίνου του Γιάννη Τολιόπουλου και την παρουσία της μεγάλης φωνής του Δημοτικού μας τραγουδιού, της Φιλιώς Πυργάκη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά και να συνομιλήσω για λίγα λεπτά με την κ. Φιλιώ Πυργάκη η οποία δεν αρνήθηκε να παραχωρήσει και μια λιτή αλλά περιεκτική συνέντευξη για τις ανάγκες της εφημερίδας του συλλόγου μας.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.