Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Η τοπική πολιτική εξουσία του Μαρτίνου “ΓΕΡΑΣΕ”

 

Να βάλουμε τους άφθαρτους Μαρτιναίους μέσα στο παιχνίδι

Αισθάνομαι αμήχανος όταν αναλαμβάνω να παίρνω θέσεις και να προτείνω προβληματισμούς που αφρούν ανθρώπους του μόχθου, ανθρώπους που δημιουργούν και ελπίζουν, μέσα σε όλες τις αντιξοότητες της εποχής μας και χωρίς να βρίσκονται σε “προνομιακή” για την τοπική εξουσία θέση. Αισθάνομαι αμήχανος διότι θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο όχι για τις πράξεις μου αλλά για την ανοχή μου σε πολλές μικρές και μεγάλες καταστάσεις της καθημερινότητας του Μαρτίνου.
Εμείς οι “οικονομικοί μετανάστες του Μαρτίνου” είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι.
Γιατί διαφωνούμε;
Γιατί θέλουμε το Μαρτίνο να είναι μια πόλη ανοιχτή, φιλόξενη, που θέλει να συζητά πολιτισμένα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε τα αόρατα τείχη μίας πόλης που ομφαλοσκοπεί και εσωκλείεται.
Εμείς θέλουμε οι τοπικές οργανώσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων στο Μαρτίνο να μην είναι κλειστές θερμοκοιτίδες φιλόδοξων επαγγελματιών αλλά χώροι που ευνοούν τις πολιτιστικές ζυμώσεις.

Εμείς θέλουμε η σχέση του Μαρτιναίου με την πολιτική να είναι βιωματική και όχι εξαρτημένης εργασίας γιατί έτσι είναι κουραστική και ανώφελη.

Περισσότερα...

ΒΙΒΛΙΟ: ΝΙΚΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

 

Εκδόσεις ΜΑΚΡΗ Πατησίων 14
Στοά Φέξη Τ.Κ. 10677 Αθήνα Τηλ.: 210 3820412
 
Ένα πολύ ενδιαφέρον και αρκετά καλαίσθητο βιβλίο έφτασε στα χέρια του Συλλόγου μας από τον συμπατριώτη μας δικηγόρο Νίκο Στεφάνου.

Το διάβασα με ιδιαίτερη χαρά και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Περισσότερα...

Το διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ

 

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε. ορίζεται ως εξής:

Περισσότερα...

ΔΩΡΕΕΣ

Δεχόμαστε ευχαρίστως δωρεές που ενισχύουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Περισσότερα...

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Το Συνέδριο Φθιωτικής ιστορίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Λαμία από το Δήμο Λαμιέων, Πνευματικό Κέντρο Σταυρού (2001,2003,2005,2007,2010).

Στο 5ο Συνέδριο ο Δήμος Λαμιέων, Πνευματικό Κέντρο Σταυρού συνεργάστηκαν με τη ΙΔ’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας, Περιφεριακή Διεύθυνση Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχείο Ν. Φθιώτιδας και το πραγματοποίησε στις 16-18 Απριλίου 2010 στο Συνεδριακό κέντρο του Κάστρου Λαμίας με τη συμμετοχή 40 εισηγητών.

Περισσότερα...

Οικονομική και όχι μόνο… κρίση... κατάντια και περισυλλογή

 

“Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου...κρεμάλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμόγια... κάθαρση τώρα...είναι μερικές από τις κραυγές των αγανακτισμένων ελλήνων για την κρίση. Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα και να μας δανείσουν.. κρίση που δεν είναι μονο λογιστική, κρίση που...δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη,αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας.

Περισσότερα...

Έκθεση ζωγραφικής comics και ψηφιδωτών του Γιάννη Κανακάρη και της Μαρίας Σταματάκη στη Μαλεσίνα

Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια.
Δύο νέοι καλλιτέχνες που άνοιξαν τα φτερά τους για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό κατόρθωσαν να ταιριάξουν τα διαφορετικά είδη που εντελώς ξεχωριστά ο καθένας τους διαπραγματεύεται.

Περισσότερα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του

Ο Γιάννης Ρίτσος κορυφαίος έλληνας ποιητής γεννήθηκε στη Μονεμβασιά την Πρωτομαγιά του 1909 και πέθανε στην Αθήνα το 1990. Πάνω από εκατό ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, εννέα πεζογραφήματα, τέσσερα θεατρικά, όπως και μελέτες για ομότεχνους συγκροτούν το κύριο σώμα του έργου του. Πολυάριθμες μεταφράσεις, χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν την εικόνα του δημιουργού.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.