Δευτέρα, 21 06 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

 

Τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας και την μεγαλύτερη του καλοκαιριού όπως κάθε χρόνο οι Mαρτιναίοι τίμησαν την μνήμη της προστάτιδας του χωριού μας Παναγίας με θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρουσία πολλών επισήμων, απανταχού Μαρτιναίων που έρχονται ειδικά για την Παναγία, πλήθος Μαρτιναίων και κατοίκων της γύρω περιοχής.
Το απόγευμα της παραμονής στις 14 Αυγούστου έγινε η θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η περιφορά της εικόνας στο χωριό μας και στη συνέχεια η μεταφορά της στην εκκλησία της Παναγίας.
Το πρωί της 15ης Αυγούστου έγινε η πανηγυρική λειτουργία στο ναό της Παναγίας προεξάρχοντος του νέου ιερέα του Μαρτίνου πατέρα Εμμανουήλ.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και η παραδοσιακή πίτα.
Με την ευκαιρία δύο λόγια για τον νέο ιερέα του Μαρτίνου που οι Μαρτιναίοι με ενθουσιασμό τον έχουν υποδεχθεί και μόνο κολακευτικά λόγια λένε γι’ αυτόν.
Μεμονωμένα περιστατικά από “ξερόλες” μην σας οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα έχετε και την δύναμη και τις γνώσεις για να πετύχετε.
Εμείς του Συλλόγου “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και στη σημαντική πνευματική αποστολή που έχετε να επιτελέσετε.
Εγώ προσωπικά και ο Σύλλογός μας θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία σας και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο σας.
 
Αριστείδης Κ. Κούρος

 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.