Δευτέρα, 21 06 2021

Αλληλογραφία

Αγαπητοί συμπατριώτες
Στο ιστολόγιό μου ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στην ανάρτησή μου Το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων Λαμίας και ο Νικόλαος Πλαστήρας : (sotosalexopoulos.blogspot.com/2010_05_02_archive.html) αναφέρομαι στον Μαρτιναίο Ταγματάρχη του 42 Συντάγματος Ευζώνων Ανδρέα Μ. Καραμέρη και παραπέμπω στη δημοσίευση του φύλλου 16 της εφημερίδας σας. Επειδή γνωριζόταν με τον παππού μου Δημήτριο Α. Γκέκα από το Σταυρό (Μπεκή) Λαμίας (φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στο σπίτι του) και ο πεσών θείος μου Νικόλαος Δ. Γκέκας τον είχε διοικητή στο Ι/42 Τάγμα στην Αλβανία. Θα σας παρακαλούσα, εάν βρίσκονται στη διάθεσή σας περισσότερα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του να τα δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας.
Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως υλικό κατά τον εορτασμό στα σχολεία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Φθιώτιδα αλλά και γενικότερα.
Θα πρέπει νομίζω να προβάλλονται τα λιγότερο γνωστά ιστορικά γεγονότα και βιώματα ανθρώπων, που απηχούν περισσότερο την ιστορική αλήθεια. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του ιστολογίου μου.
 
Με τιμή
Σωτήριος Γ. Αλεξόπουλος

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.