Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Η ΛΑΡΚΟ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ 450.000 ΕΥΡΩ

Προκλητική αφέλεια,πολιτική αιχμαλωσία ή και τα δύο μαζί των Διοικήσεων του τέως Δήμου Οπουντίων και της τέως Κοινότητας Λάρυμνας είχε ως αποτέλεσμα, η ΛΑΡΚΟ για 15 χρόνια συστηματικά να εισφοροδιαφεύγει εις βάρος των συμφερόντων του τόπου που δραστηριοπιείται.
Σήμερα ο Δήμος Λοκρών με μια πολιτική απαιτήσεων μέσω δικαστικής οδού εισέπραξε τα πρώτα χρήματα έναντι χρεών και συνεχίζει με όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των υπολοίπων οφειλών.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και όλοι μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε απεριόριστα την εταιρεία των 2.000 εργαζομένων και την τεράστια συμβολή της στο χώρο της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.
Αυτό όμως δεν φθάνει, η ΛΑΡΚΟ πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύει την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της απέναντι στην τοπική κοινωνία και την Δημοτική Αρχή που την εκπροσωπεί.
Για τον λόγο αυτό η ΛΑΡΚΟ από τώρα και στο εξής θα πρέπει να καταβάλει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον Δήμο όπως όλοι μας, να αλλάξει την λανθασμένη αντίληψή της για τον Δήμο και μαζί να χαράξουν ένα σχέδιο επίλυσης της υπόθεσης των οφειλών με όρους λογικής και κάποιων αμοιβαίων συμβιβασμών.

ΑΡ. Κ. ΚΟΥΡΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φίλτατε Αριστείδη

Με ενδιαφέρον περισσό έλαβα και ανέγνωσα το τελευταίο φύλλο (26ο) της μαρτινοεφημερίδας “Αίας ο Λοκρός”. Τα τελευταία χρόνια, θα τολμούσα να πω, ό,τι ο “ΑΙΑΣ” είναι από τα ελάχιστα έντυπα-γεγονότα που ανέχομαι να παρενοχλούν τη ραστώνη μου διότι με συνδέουν νοερά με την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πάντοτε πολυαγαπημένη και μονίμως προδομένη Λάρυμνα.

Περισσότερα...

ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ - ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ανέστης Δουδούμης από το Μαρτίνο αφού πέρασε τις ιατρικές και αγωνιστικές εξετάσεις, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα εκπροσωπεί την Φθιώτιδα ως Διαιτητής της FOOTBALL LEAGUE (Β’ ΕΘΝΙΚΗ).
Ο Ανέστης Δουδούμης με πολλές εμπειρίες και ταλέντο έχει μέλλον και πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.
Ανέστη με το καλό και στην Σούπερ Λίγκα και μια συμβουλή που έμαθα ρωτώντας για τους διαιτητές και μου άρεσε. “Μεγάλος θεωρείται ο διαιτητής αυτός που φεύγοντας από το γήπεδο ο φίλαθλος δεν θυμάται τη φάτσα του”.
ΑΡ. Κ. ΚΟΥΡΟΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΟΥΖΟΣ - Ο καλύτερος οργανοπαίχτης του κλαρίνου στην ιστορία της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης!

Ο Κώστας Γιαούζος γεννήθηκε στο Μαρτίνο το 1896 και πέθανε το 1957. Είχε παντρευτεί την Αστέρω Αλεξίου η οποία ήταν αδελφή του μπάρμπα Γιάννη Αλεξίου του Μπακοδήμα, μία στο “Μάτσο’’.
Ασχολήθηκε από μικρός με το κλαρίνο και σχετικά νωρίς είχε κάνει “μεγάλο όνομα’’. Σε αυτό λένε βοήθησε και ο κουμπάρος του, ο Αργύρης Πασπάλας από το Μάζι που του είχε διδάξει τα “τσακίσματα’’ στο κλαρίνο.
Ο Πασπάλας ήταν πεθερός του Γιάννη Γκρίτζα και του Επαμεινώντα Τράκου, ερχόταν στο Μαρτίνο και έπαιρνε κρασί από το γέρο Νικολάκη τον Κατσαρό.
Ο Κώστας Γιαούζος, ήταν από τους λίγους που έπαιζε τις εισαγωγές όλων των κλέφτικων τραγουδιών και από αυτόν τις έμαθαν οι νεότεροι καθώς και ο γιος του Γιώργος Γιαούζος, που κι αυτός έπαιζε πολύ καλό κλαρίνο.

Περισσότερα...

Παπαδιαμάντης

Απλών ανθρώπων ήθη της υπαίθρου,
έθιμα της παράδοσης αγνά,
ζωγράφισε με τέχνης θεία χάρη,
γλώσσας περίφημης Ελληνικά!

Περισσότερα...

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Λοκρών κατάφερε από την πλευρά του να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές του Λυκείου Μαρτίνου και των άλλων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λοκρών να φοιτήσουν σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο και αποτελεσματικότερο μαθησιακό περιβάλλον από άποψη υγιεινής και ασφάλειας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λοκρών προχώρησε πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2011-2012 σε εργασίες επισκευής και συντήρησης των Γυμνασίων - Λυκείων του Δήμου. Στο Λύκειο Μαρτίνου έγινε εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, επιδιορθώσεις ζημιών στο κτήριο και τις τουαλέτες.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ - Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών συνεδρίασε με θέμα: «Ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Λοκρών».

Περισσότερα...

20% ύφεση το 2012 αν πτωχεύσουμε και επιστρέψουμε στη δραχμή

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι τόσο ρευστή που κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει σενάρια που κάποτε αντιμετωπίζαμε ως απίθανα. Το πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται με ανωριμότητα, ανευθυνότητα και αναποτελεσματικότητα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας στη μεταπολίτευση.

Περισσότερα...

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (1)

29  Ιανουαρίου  1829 και  η  συμμετοχή  των  Μαρτιναίων  στον  αγώνα  για  την  Ελευθερία

Με  μαρτυρίες  γερόντων  Μαρτιναίων  που  έζησαν  πάνω  από  100 χρόνια
 

Τέσσερις μήνες πριν την Μάχη του Μαρτίνου το φθινόπωρο του 1828 οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων είχαν διάσκεψη στον Πόρο και συζήτησαν για τα σύνορα της Ελλάδας και καθόρισαν αυτά μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου. Ο  Βάσος Μαυροβουνιώτης
Έπρεπε να αποδείξουμε ότι με δικές μας δυνάμεις μπορούμε να επεκτείνουμε τα σύνορα πάνω από την Λαμία στην γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού, στην de facto αυτή κατάσταση συνέβαλε η μάχη του Μαρτίνου.
Ο Αρχιστράτηγος του αγώνα Δημ. Υψηλάντης διατάζει τον Βάσσο Μαυροβουνιώτη με την 6η χιλιαρχία να εγκατασταθεί στην οχυρά και στρατηγική θέση στο Μαρτίνο, όπως γράφει ο αγωνιστής και συγγραφέας του αγώνα Ν. Κασομούλης.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.