Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Αναπροσαρμογή τελών

 

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας 
 
συνεδρίαση της 25 Ιανουαρίου 2012
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
 
Α) τη μείωση των τελών ύδρευσης σε ποσοστό 25%, για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας,
Β) καθορίζει το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων ως εξής:

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΡΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Από τους αρχαίους καιρούς ο ανεμόμυλος ήταν και είναι η ήρεμη, ήσυχη, ρομαντική γωνία του Μαρτίνου με θέα τη θάλασσα, το Καντήλι και τη Δίρφη της Εύβοιας.
Συγχαρητήρια! Επιτέλους αναδείχθηκε η θέα του ανεμόμυλου.
Αριστείδης Κ. Κούρος

Η ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Άγνωστοι δράστες προφανώς επιχείρησαν να κλέψουν τη βαριά σιδερένια πόρτα εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου Μαρτίνου χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι εργατικοί και φιλοπρόοδοι κάτοικοι του Μαρτίνου αμέσως εθελοντικά ανταποκρίθηκαν και από το καφενείο μετέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο και η βαριά σιδερένια πόρτα σε μία ώρα τοποθετήθηκε στη θέση της.

Αριστείδης Κ. Κούρος 

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΣΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

 

«Άθλα γάρ οίς κείται αρετής μέγιστα, τοίς δέ καί άνδρες άριστοι πολιτεύουσι».
Περικλέους Επιτάφιος Λόγος Θουκυδίδου, Ιστορικών Β’ §46
«Διότι όπου καθιερώνονται πολύ μεγάλα βραβεία δια την αρετήν, εκεί και οι μετέχοντες στα κοινά είναι άριστοι πολίτες».
 
30 Ιανουαρίου 2012
Ιστορική και σημαντική η μέρα των αποκαλυπτηρίων της ψηφιδωτής αναπαράστασης του ανδριάντα του Βάσσου Μαυροβουνιώτη στο Μαρτίνο.

Ένας αγώνας χρόνων του καθηγητή Φιλολογίας της Π. Ακαδημίας Λαμίας Τριανταφύλλου Δ. Παπαναγιώτου και του Μαρτιναίϊκου λαού έφτασε στο τέλος του.

Περισσότερα...

«ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΑΣ ΝΑ ’ΧΩΜΕΝ»

Ο Ανδρέας Κάλβος (Ζάκυνθος 1792-1867), που γνώρισε από κοντά τους Άγγλους κεφαλαιοκράτες, όχι μόνο σαν προστάτες της Επτανήσου, αλλά και σαν αποικιοκράτες κατηγορεί τους “Γραικύλους” πολιτικούς που ζήτησαν την “προστασία” των ξένων γιατί ξέρει ότι η προστασία προσφέρεται με αντάλλαγμα την ελευθερία, την εθνική κυριαρχία, είναι παράδοση της πατρίδας, είναι προδοσία.

Περισσότερα...

Με 2012 Ευχές το Κ.Α.Π.Η. Αταλάντης έκοψε την πίτα του

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΚΑΠΗ Αταλάντης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22-1-2012, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περισσότερα...

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - 29 Ιανουαρίου 1829 και η συμμετοχή των Μαρτιναίων στον αγώνα για την Ελευθερία

Συνέχεια από το προηγούμενο φύλλο

Μέσα στην εκατονταρχία των Θηβαίων του Γ. Σκουρτανιώτη ήταν και ο Μαρτιναίος Ιωάννης Κόλιας (Μαρτυρία Επάρχου Θηβών 17-4-1865) ο οποίος είχε γεννηθεί στο Μαρτίνο και διέμενε στο Ακραίφνιο των Θηβών και παρότρυνε τον εκατόνταρχο Γ. Σκουρτανιώτη να έρθουν και να πολεμήσουν στο Μαρτίνο όπου κινδύνευε η πατρογονική του εστία. Ο Μαυροβουνιώτης κυνήγησε τους Τούρκους από την πλατεία με τα πλατάνια στον ανηφορικό δρόμο προς το στρατόπεδο των Τούρκων στα αλώνια χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να ανασυνταχθούν, οπότε αυτοί που έβγαιναν από το Μαρτίνο κυνηγημένοι παρέσυραν και τις εφεδρίες και τον ίδιο τον Μαχμούτ σε άτακτο φυγή.

Περισσότερα...

Το νέο μνημόνιο τιμωρεί την Ελλάδα ως παραδειγματισμό για τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς

Το νέο μνημόνιο τρομάζει τον αναγνώστη, ίσως και γι’ αυτό κάποιοι δεν θα το διαβάσουν. Τρομάζει για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την εξάλειψη του κράτους πρόνοιας και την ανατροπή των ασφαλιστικών δεδομένων.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.