Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΣΤΟ Π.Δ.Ε. 670.000,00 ΕΥΡΩ
 
Το έργο αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το Μαρτίνο. Είναι το μεγαλύτερο τα τελευταία τριάντα χρόνια και πεποίθησή μου είναι πως από το Σεπτέμβριο θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει.
Η πράξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ», κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου μας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με την υπ’ αρ. πρωτ. οικ. 116744/28-02-2012 απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων και χρηματοδοτείται από αυτό με το συνολικό ποσό των 7.736.700,00 ευρώ (με ΦΠΑ).
Η ως άνω πράξη περιλαμβάνει τα υποέργα:

Περισσότερα...

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ» ΑΞΟΝΑΣ (05) ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ

 
 
Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών.
Θέμα 8ο: Υποβολή προτάσεων στον άξονα προτεραιότητας (05) του επιχειρησιακού προγράμματος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ
Αποφασίζει Ομόφωνα
― Εγκρίνει την υποβολή σχετικών προτάσεων, στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΣ» 2007-2013 για χρηματοδότηση των κάτωθι έργων:
1. «Ανάπλαση χώρου στη δασική θέση Σουβάλα περιοχή Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας Δήμου Λοκρών»,
2. «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δημοτικής Κοινότητας Μαλεσίνας»,
3. «Επισκευή και αναπαλαίωση του διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου»,
4. «Αποπεράτωση κτιρίου για δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην Τοπική Κοινότητα Καλαποδίου».
 
Αρ. Κ. Κούρος

«ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ»

 

Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΟΝΤΥΛΙ» ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

«ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ»

 
Ο ηθοποιός Ασήμης Αλεξίου (γνωστός από τη συμμετοχή του στα δημοφιλή σίριαλ Απαγορευμένη αγάπη, Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, Βαθύ Κόκκινο, Τα φιλαράκια, Ακροβατώντας κ.ά.) γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα: «Τα καλά παιδιά δεν έχουν πέραση».
Για το βιβλίο αυτό του απονεμήθηκε εξημισείας το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα με υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Περισσότερα...

Η ακρόπολη του Γλά

Η Ακρόπολη του Γλά στην Κωπαΐδα
Στον βορειοανατολικό μυχό του λεκανοπεδίου και άλλοτε λίμνης της Κωπαΐδας, στην Βοιωτία, κοντά στο σημερινό χωριό Κάστρο, βρίσκεται ένας χαμηλός βραχώδης λόφος ακανόνιστου σχήματος. Ο βράχος έχει μήκος 900μ. Α-Δ, μέγιστο πλάτος 580μ. Β-Ν. Το ύψος του από τη γύρω πεδιάδα κυμαίνεται από 9,50 έως 38μ. Πριν από την αποξήρανση της λίμνης, στο β’ μισό του 19ου αιώνα, ο λόφος ήταν μια νησίδα. Το Γλά είναι Μυκηναϊκή ακρόπολη, άγνωστης πόλης των Μινύων. Δεν είναι γνωστό σήμερα πώς ονομαζόταν αυτή η οχυρωμένη τοποθεσία στην αρχαιότητα. Η ονομασία Γλάς αποτελεί παραφθορά της Αλβανικής λέξης Κούλας-Γούλας που σημαίνει πύργος-κάστρο. Καταλαμβάνει έκταση 200 στρεμμάτων και έχει σχετικά ομαλή βραχώδη επιφάνεια, η βόρεια πλευρά όμως χαρακτηρίζεται από ψηλές απότομες πλαγιές.

Περισσότερα...

Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΥΝΤΙΟΥ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

 
Όταν πιάνεις να γράφεις για κάτι που αγαπάς και αν είσαι και λίγο “γραφικός” όπως εγώ, τότε ξεκινάς με τις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Τότε που ο αγώνας του Οπούντιου την Κυριακή ήταν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός. Τότε που ο Μαρτιναίος πήγαινε στο γήπεδο για να δει το γιο του, το γείτονα, το φίλο του. Τότε που σκοπός του Οπούντιου ήταν η άθληση και η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο των νέων του Μαρτίνου και όχι οι κατηγορίες με αμειβόμενους ποδοσφαιριστές.

Περισσότερα...

Ο σωστός φωτισμός διατηρεί ασφαλή τον χώρο του σπιτιού σας

 

Οι κάθε είδους εγκληματίες, πρωτίστως επιδιώκουν να μην γίνουν αντιληπτοί. Είναι πολύ πιο εύκολο να εισβάλλουν σε μια σκοτεινή ιδιοκτησία και να τους καλύπτει το σκοτάδι, από ότι είναι να περπατήσουν μέσα από ένα φωτιζόμενο χώρο, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να τους δουν. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες εισβολές στα σπίτια συμβαίνουν τη νύχτα.

Περισσότερα...

ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

 

Το μεγάλο ιστορικό γεγονός

1829: Στις 29 Ιανουαρίου συντρίβεται κυριολεκτικά ο Μαχμούτ Πασάς της Λαμίας στο Μαρτίνο από τη χιλιαρχία του Βάσσου Μαυροβουνιώτη. Η νίκη αυτή δίνει «φτερά» στον Καποδίστρια να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη δολοπλοκία των Άγγλων που ήθελαν το καινούργιο κράτος με περιορισμένη έκταση...

Περισσότερα...

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1918 ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εποχή μετά τον μεγάλο διχασμό. Στις 7 Ιουνίου του 1917 επέστρεψε στην Αθήνα ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στις 11 Ιουνίου του 1917 εκθρονίσθηκε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος που ήταν Γερμανόφιλος και αναχώρησε για την Ελβετία. Την επομένη ορκίσθηκε Βασιλιάς ο γιος του Αλέξανδρος, ο οποίος θα ακολουθήσει την πολιτική Βενιζέλου.

Στις 13 Ιουνίου ορκίσθηκε νέα κυβέρνηση Βενιζέλου του ενιαίου πλέον κράτους.

Περισσότερα...

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδα να ξεκινά η κατασκευή για την ολοκλήρωση του επαρχιακού δρόμου Μαρτίνου - Λάρυμνας. Ένα έργο εγκαταλελειμένο εδώ και μία πενταετία που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους στους χρήστες του λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, υλοποιείται.

Περισσότερα...

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.