Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ "Η ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ"

Το ιστορικό της ονομασίας του θεάτρου


Α. Επιστολή του Συλλόγου μας

Αθήνα 14/6/2011
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, 35 005 ΜΑΡΤΙΝΟ
ΘΕΜΑ: ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κυρία Πρόεδρος,
΄Ενας χώρος πολιτισμού εκτός από το να παράγει πολιτισμό μπορεί και πρέπει να θυμίζει και την ιστορία του τόπου μας.

Περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗΣ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑ


ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΡΝΑΟΥΤΗ" ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το Ολυμπιακό Ιδεώδες ως μορφωτική Πράξη -
Ιστορική κι Επιστημολογική Ερμηνεία


Ο συλλεκτικός τόμος της Ιωάννας Μάστορα, Διδάκτορος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  παρουσιάζει την Ιστορία της Ολυμπιακής Παιδείας, τις θεμελιώδεις αξίες κι αρχές της Ολυμπιακής φιλοσοφίας και του πρωταρχικού στόχου του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτός προσλαμβάνεται και καταγράφεται από τους ηγέτες και τους ερευνητές του Ολυμπισμού.

Περισσότερα...

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Α. Σήμερα την 30 Νοεμβρίου 2012 το Δ.Σ. του Δήμου Λοκρών αποφάσισε και ενέκρινε το ψήφισμα ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ, ως κατωτέρω:
Η πρόσφατη πυρκαγιά στη θέση «Πουρίνια», κοντά στο Μαρτίνο υπήρξε καταστροφική για μεγάλη δασική έκταση.

Περισσότερα...

Τα ναρκωτικά, η μάστιγα σύγχρονων κοινωνιών

Τα ναρκωτικά συνιστούν μια σοβαρή, μακροχρόνια και δυσθεράπευτη πληγή, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας. Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ων ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους από το 1987, με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διακίνησης τους.

Περισσότερα...

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

Διάφοροι απρόσεκτοι κληρικοί, τις ημέρες που πέρασαν, έδωσαν την ευκαιρία, με τα καμώματά τους, στους εχθρούς της εκκλησίας, να εκτοξεύσουν τα φαρμακερά τους βέλη.
Στη μακρόχρονη ζωή μου, συναναστράφηκα πολλούς ρασοφόρους, όλων των βαθμίδων. Δυστυχώς η ανθρώπινη φύση τους, τους έσπρωχνε σε πράξεις αντίθετες της αποστολής τους, σε βαθμό εξευτελιστικό. Βεβαίως όχι όλοι. Γνώρισα και διαμάντια κληρικούς. Αυτοί ήταν η μειοψηφία.

Περισσότερα...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

   

Με πλήθος κόσμου εθνικό φρόνημα και υπερηφάνεια εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της Μάχης του Μαρτίνου 29 Ιανουαρίου 1829.
    Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τον Δήμο Λοκρών και την Δημοτική Κοινότητα Μαρτίνου με μεγάλη επιτυχία. Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013  το πρωί τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του ιερέα του Μαρτίνου πατέρα Εμμανουήλ.
    Στην συνέχεια στο χώρο της ψηφιδωτής αναπαράστασης του ανδριάντα του Βάσσου Μαυροβουνιώτη πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Στην γιορτή που διοργανώθηκε το Σάββατο 16/2/2013 στο ΚΑΠΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ από το Ν.Π.Δ.Δ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης μαζί με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΜΑΡΤΙΝΟΥ, παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του  ΚΑΠΗ  και του συλλόγου Συνταξιούχων.

Περισσότερα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ «…Οι κότοι … και οι πίτοι …»

Γράφει ο Παν. Γεωρ. Δημάκης
Ιστορικός Σύμβουλος Δήμου Λοκρών
Η επισήμανσις μιας καταχωρημένης επιστολής των δημογερόντων του χωριού Λιβανάτες, προς τον Ιω. Ράγκο (φωτ.1), Γενικό Αρχηγό της Ανατολικής Ελλάδος, το έτος 1831, στο Αρχείο Ιω. Ράγκου (Ι.Ε.Ε.Ε.) μας φέρει ενώπιον της καταγραφής των γεγονότων της καθημερινής ζωής, στην ορεινή Λοκρίδα, της πραγματικής vita activa των ταπεινών δυναστευομένων χωρικών της εποχής αυτής, όχι μόνον από τους Τούρκους αλλά και από τα άτακτα και απλήρωτα, τακτικά στρατιωτικά σώματα, που διατρέχουν την περιοχή αναζητώντας στασιαστές, ληστές και λοιπά στοιχεία αντιστασιακά μιας διαμορφουμένης νέας εποχής.

Περισσότερα...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

 

 

 

Την Παρασκευή 21/12/2012 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Μαρτίνου οι νέες μητέρες του Μαρτίνου με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για παιδιά «Σκουπίδια Χριστουγέννων»
    Τι πιο ωραίο!
    Μικροί, μεγάλοι ενθουσιάστηκαν η παράσταση πέτυχε το σκοπό της τα λεγόμενα «άχρηστα υλικά έγιναν χρήσιμα και το ζεστό χειροκρότημα των παιδιών ήταν η αμοιβή σε αυτό το πολύ καλό σχήμα ηθοποιών.
    Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου γιατί τα παιδιά και το σχολείο μας έχουν ανάγκη έναν δημιουργικό Σύλλογο έναν Σύλλογο που να υποστηρίζει τα παιδιά στο μεγάλο ταξίδι της προσωπικής αλλά και σχολικής τους ζωής.

 

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  Κ. ΚΟΥΡΟΣ

 

 

 

Ο “ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ”

Ο επονομαζόμενος ως "ύμνος του Μαρτίνου", είναι ένα τραγούδι με τίτλο "ότι έχω όλα τα δίνω" το οποίο γράφτηκε στις αρχές του 2003, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μουσική παράσταση για παιδιά. Η μουσική είναι επηρεασμένη από την Ελληνική παράδοση και οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από την ξενοιασιά και τα παιχνίδια των παιδιών.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.