Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΛΟΚΡΙΔΟΣ

 Ανακαλύφθηκε σπήλαιο με σταλακτίτες 15.000 έως 20.000 ετών στο Μαρτίνο της Λοκρίδος και μέσα στα στενά όρια του χωριού.

  1.500 μέτρα από τα σχολικά κτήρια και 1.700 μέτρα περίπου από την σπηλιά του Πάνα σε ευθεία γραμμή στους πρόποδες του βουνού Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται μεγαλοπρεπές σπήλαιο με σταλακτίτες, μέσα σε ένα φαράγγι που σχηματίζει το βουνό.

Περισσότερα...

Πως ο Όμηρος αντιλαμβάνεται την έννοια της φιλίας

Γράφει ο Θανάσης Χατζηιωάννιδης

Ο Όμηρος είναι ο μεγαλύτερος ποιητής όλων των εποχών, και ο ήρωας του Αχιλλέας ο ιδανικότερος τύπος ήρωα των αρχαίων Ελληνικών θρύλων, στο κυριότερο έπος όλων των αιώνων, την Ιλιάδα.
Ο Αχιλλέας ήταν ωραίος, ψηλός, ξανθός ως ο Φοίβος (Απόλλων). Ευγενής, γιος του βασιλιά της Φθίας Πηλέως και της κόρης του Νηρέως, θαλασσίας θεότητας της Θέτιδος. Από την φύση του ο Αχιλλέας ήταν ταχύπους, θαρραλέος, τολμηρός και είχε τη φιλοδοξία να έχει βίο λαμπρό και ενάρετο.

Περισσότερα...

ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ

Στην πλατεία του Μαρτίνου ο επισκέπτης συναντάει τον ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τιμή των οποίων έλαβε η πλατεία το όνομά τους.
Πρωτεργάτης της ανέγερσης του ναού στη σημερινή του μορφή υπήρξε ο παπα-Θανάσης Παπαϊωάννου, ένας επιβλητικός αυστηρός και ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας στο Μαρτίνο.
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που το έργο τους είναι να  προστατεύουν τους ανθρώπους να πολεμούν και να μάχονται τους δαίμονες.
Την παραμονή της μεγάλης εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς Εικόνας των ταξιαρχών.
Ανήμερα η μεγάλη Εορτή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα.
Παρόντες ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Λοκρών Ιωάννης Σταύρου Κούρος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρτίνου Γεώργιος Κ. Μύθης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φυσικά όλοι οι Μαρτιναίοι.

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.