Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΒΙΒΛΙΑ - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Παναγ. Γ. Δημάκη ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ με πρόλογο της καθηγήτριας του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης κα. Παν. Τζιβάρα και επιμέλεια του N. K. Τασιόπουλου Προέδρου Συνδέσμου Λογοτεχνών Βοιωτίας.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ" 2005 - 2015


 

 ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 103

Συνήλθε σήμερα 06 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου το Δ.Σ. και αφού διαπιστώθηκε απαρτία ο Πρόεδρος του Συλλόγου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με θέμα: Δέκα χρόνια “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” (2005-2015).

O Πρόεδρος του Συλλόγου Α.Κ. ΚΟΥΡΟΣ έλαβε τον λόγο και είπε:

Σκοπός του σημερινού μας Δ.Σ. είναι να τιμήσουμε το παρελθόν μας και ιδιαίτερα τα Δέκα χρόνια της Εφημερίδας μας “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”.

Είναι απίστευτο το πώς Δέκα χρόνια μπορούν να περάσουν εν ριπή οφθαλμού, σαν να ζεις σε ένα όνειρο…

Ο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” πριν από δέκα χρόνια, δεν ήταν παρά μία σκέψη, μία σκέψη που οι υπογραφές των μελών του τότε ΔΣ του Συλλόγου Αριστείδη Κ. Κούρου, Γεωργίας Σ. Κωτσαλά, Θωμά Γ. Καραμέρη, Μαρίας Κ. Γκρίτζα, Αθανασίου Γ. Ψωρομύτα, Γεωργίου Δήμου Δημάκη, και Ιωάννη Κ. Ζωντού έκαναν πραγματικότητα.

Το 2005 εμφανίστηκε ο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” για να εκφράσει όλους τους Μαρτιναίους χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς δεσμεύσεις. Διαβάστηκε, συζητήθηκε, αγαπήθηκε απόκτησε φανατικούς αναγνώστες, βρήκε όμως και αρκετές αντιδράσεις.

Ο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” άλλαξε το σκηνικό έφερε την επανάσταση στο Μαρτίνο σεβόμενος την διαφορετικότητα και λειτουργώντας πάντα αυτόνομα, αδέσμευτα, ακομμάτιστα.

“ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” Δέκα χρόνια έντυπη, online, internet (www.martino.gr).

Σήμερα θεωρούμε ότι πετύχαμε το στόχο που είχε βάλλει το τότε ΔΣ του Συλλόγου και αυτό οφείλεται στην συλλογική προσπάθεια όλων των μελών που πέρασαν από το ΔΣ, των μελών του Συλλόγου αλλά και των φίλων και συνεργατών του “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ”.

Βέβαια θα υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις, ίσως και να δυσαρεστήσαμε και κάποιους αλλά ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες είμαστε, γι’ αυτό ζητάμε συγγνώμη από όλους.

Τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε και να ονειρευτούμε τα επόμενα χρόνια του “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” πιστοί στις αρχές μας εφόσον τα οικονομικά και τα μέλη του Συλλόγου το επιθυμούν.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους εσάς, τους Μαρτιναίους που συμβάλατε στην πορεία μας και ελπίζω να παραμείνετε μαζί μας και στο επόμενο σκέλος του ταξιδιού μας.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Θωμάς Γ. Καραμέρης και είπε:

Σήμερα είναι μία μέρα συγκινητική ο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” έγινε θεσμός άντεξε δέκα χρόνια και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει γιατί ο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” προβάλλει το Μαρτίνο με την ιστορία του, τη λαογραφία του, την παράδοσή του αναδεικνύοντας επίσης τα προβλήματά του, με το μάτι το δικό μας πάντα.

Κύριοι

Ο Πρόεδρος δεν το ανέφερε θα το πώ εγώ, ο Σύλλογος μας δεν απολαμβάνει καμιάς απολύτως οικονομικής στήριξης για οποιαδήποτε από τις δράσεις του και ως εκ τούτου και για την έκδοση της εφημερίδας μας και ότι όλα τα έξοδα λειτουργίας του καλύπτονται από τις συνδρομές των μελών του.

Σας ευχαριστώ.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πρότειναν στο επόμενο φύλλο της Εφημερίδας μας αν κάνουμε πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στο “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” για την συμπλήρωση Δέκα χρόνων από την ίδρυσή του και να δημοσιευθεί το παρόν πρακτικό.

Το ΔΣ συμφώνησε ομόφωνα και δεσμεύθηκε να συνεχίσει με την ιδία δύναμη το δημιουργικό έργο του Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ και μη υπάρχοντος άλλου θέματος η συνεδρίαση λύθηκε.

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Κ. ΚΟΥΡΟΣ

Ο

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΠΕΠΠΑΣ

Ο

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΘΩΜΑΣ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ

 

Ο

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΤΣΟΥΛΟΥΧΑΣ

 

Ο

ΕΦΟΡΟΣ

 

 

ΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΕΡΦΥΛΙΑΣ

 

Ο

ΤΑΜΙΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΩΤΣΑΛΑΣ

 

Ο

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

ΜΑΡΚΟΣ Γ. ΡΟΥΣΣΗΣ

 

 

 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.