Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

Μια Θυελλώδης "ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ" - Μια αξέχαστη παράσταση

«Όμως ο Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάδα. Ούτε ο Κωνσταντίνος είναι, ούτε ο Μεγαλέξανδρος ήτανε. Αυτοί σηκώνονται και φεύγουνε στα ζόρια. Εμείς ο λαός όμως τα τραβάμε, εμείς είμαστε η Ελλάδα, εμείς που πεθαίνουμε…» ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Περισσότερα...

Βροντερό ΟΧΙ του Συλλόγου μας για την εμμονή τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο “ΣΒΕΡΚΟ” του Μαρτίνου

Σας γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία «ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και ΣΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ Ε. Ε.» επιθυμεί να εγκαταστήσει Αιολικό Πάρκο δυναμικότητας 10 MW στη θέση «ΜΥΤΙΚΑΣ» (περιοχή Μοναχού) του Τοπικού Διαμερίσματος Μαρτίνου του Δήμου μας.

Γι’ αυτό και προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει θετική ή αρνητική γνώμη, για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην παραπάνω θέση, σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως μέχρι και τις 26/7/2007 την άποψή σας, δηλαδή αν συμφωνείτε ή όχι με την παραπάνω εγκατάσταση ή αν προτείνετε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο Δήμαρχος Θ. Καραμέρης

Περισσότερα...

Λείανση δαπέδου Δημοτικού Θεάτρου Μαρτίνου

Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας στο Δήμο Οπουντίων και τη θετική αντιμετώπιση από το Δήμο του προβλήματος, έγινε η λείανση του δαπέδου στο Δημοτικό Θέατρο Μαρτίνου με το κιόστος της επισκευής να βαρύνει 50% τον Δήμο και 50% τον Συλλογό μας.

Α.Κ. Κούρος

 

Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α. Ε. ΒΙΟ Ελλάς ιδρύθηκε το 2001. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας ως Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας με κωδικό Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕL-03-ΒΙΟ.

 

Περισσότερα...

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε

Λεύκωμα 125 σελίδων που περιλαμβάνει πολύτιμο υλικό από την αποξήρανση, τους αγώνες των αγροτών και την εκμετάλλευση των αγοτρών από την Αγγλική ιδιοκτησία.

Περισσότερα...

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαρτίνου “Η ΜΕΛΙΣΣΑ”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών το οποίο διοργάνωσε στις 29 και 30 Ιουνίου ο Σύλλογος “ΜΕΛΙΣΣΑ” στην πλατεία 29ης Ιανουαρίου στο Μαρτίνο.

 

Περισσότερα...

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - Η κεραμιδογατούλα

Ένα παράδειγμα  ταξικής συμπεριφοράς και γατο-διαιώνισης

Ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα στον κήπο του σπιτιού μου στη Βάρκιζα προσπαθούσα να ξελασκάρω τη σκέψη μου από την «υστερική καθημερινότητα» «με ήπιο τρόπο» που μου συνιστούσε η λογική μου,  δηλ. τον τρόπο που ταλαντεύεται ανάμεσα στο «πρέπει» και στο «ξέσπασμα του πολλαπλού άγχους»

 

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ «Η ΛΑΡΥΜΝΑ»

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Όλοι το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά.

Η επιστημονική κοινότητα, αρκετοί κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς προ καιρού έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η καταστροφή των δασών, η λειψυδρία, η ρύπανση των υδάτων, της θάλασσας, του αέρα, της γης με στερεά, υγρά, χημικά τοξικά, θερμικά απόβλητα, απειλούν τον πλανήτη με ερημοποίηση και αφανισμό.

Περισσότερα...

MARTINO FOOTBALL CLUB

Το Martino Football Club αποτελεί έναν αθλητικό χώρο ο οποίος από την “αφετηρία” του ακόμα θέλησε να μυήσει νέους και γηρεότερους στη μαγεία του αθλητισμού. Οι υπεύθυνοι του Μ.F.C.θέλοντας να τοποθετήσουν ένα λιθάρι στον ογκόλιθο που ονομάζεται «αθλητική παιδεία» δημιούργησαν αρχικά Ακαδημίες Ποδοσφαίρου οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούνται από 30 άτομα ηλικίας από:

• 5 έως 10 ετών (αγόρια)

• 11 έως15 ετών (αγόρια)

• 6 έως 15 ετών (κορίτσια)

Περισσότερα...

Τοπική Ιστορία και Σχολείο

H προσωπικότητα του ατόμου είναι συνάρτηση του περιβάλλοντα χώρου όπου μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε. Η οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον είναι αυτά που επηρεάζουν καθοριστικά τον άνθρωπο και σημαδεύουν τη μελλοντική πορεία του στη ζωή.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.