Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΤΟ ΒΗΜΑ του Δήμου Λοκρών, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών συνεδρίασε αποκλειστικά για: "ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ".

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Νίκο Λιόλιο, ο οποίος είπε τα εξής: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων μέχρι την 31-3-2011 στο πλαίσιο πρόσκλησης 2.9. του άξονα προτεραιότητας 2 «προστασία και διαχείριση υδάτινων πόρων» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής Κωδικός Θεματικής Προτεραιότητας 46 - Επεξεργασία Νερού (Λύματα).

Περισσότερα...

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαρτίνου, Σπυριδούλα Γιάγκου, κάλεσε τον Σύλλογο εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ’’ και την Εμπορική - Βιοτεχνική - Επαγγελματική Ένωση Μαρτίνου να βοηθήσουν στον καθαρισμό και το κλάδεμα των κοινόχρηστων χώρων και του ανεμόμυλου στο Μαρτίνο.

Περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD

 

Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος γεννήθηκε στο χωριό Κυρτώνι (Κολάκα) Φθιώτιδος. Από την παιδική του ηλικία αγάπησε τη μουσική και λάτρεψε το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Σε ηλικία 7 ετών πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο ακορντεόν και αργότερα στο αρμόνιο από τον δάσκαλο μουσικής της σχολής τυφλών στην Καλλιθέα Παναγιώτη Λαμπρινάκο, ενώ από την εφηβική σχεδόν ηλικία ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής από τον χοράρχη και μουσικοδιδάσκαλο Πρωτοψάλτη Γιάννη Αλεξάνδρου.

Περισσότερα...

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

 

Χαρακτηριστήκαμε εχθροί της ανάπτυξης του Μαρτίνου, αντιμετωπίσαμε την εχθρότητα της τοπικής εξουσίας. Γιατί: Η άποψή μας, η ουσία της προσφυγής μας για τον Προφήτη Ηλία είναι και η ουσία του σκεπτικού με το οποίο το ΣτΕ το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε αποδεκτή την προσφυγή μας.
Δύο τοποθεσίες είχαμε για την αναψυχή μας, την Γκάτζια, για τους θερινούς μήνες και τον Προφήτη Ηλία, για τους χειμερινούς και οι δύο καταστράφηκαν.
Είμαστε υπέρ της πράσινης ενέργειας, όμως για το σκοπό αυτό δεν πρέπει να καταστρέφουμε τοποθεσίες που τις χρησιμοποιούμε για την ποιότητα της ζωής μας. Αυτό σημαίνει πολύ απλά χωροταξικός σχεδιασμός που να λαμβάνει υπόψη του τις ανθρώπινες ανάγκες.

Και το Δια ταύτα της απόφασης:

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων “ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ” σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Γκριτζάπη
"ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ"
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00 στο ΚΑΠΗ Μαρτίνου κεντρική πλατεία.
Διάρκεια: 6-15 Αυγούστου 2011
Ώρες λειτουργίας: 08:00 - 12:00 και 18:00 - 21:00
Επιμέλεια - πληροφορίες: Καίτη Γιάγκου
τηλ.: 22330 61845
 Το Δ.Σ.

ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ: "Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ’" αρ. φύλλου 6, έτος 4ο, Ενημερωτικό Έντυπο του Κ.Α.Π.Η. Αταλάντης

 

Είναι σημαντική η προσφορά του τοπικού τύπου, όταν όμως προέρχεται από ανθρώπους με την εμπειρία της τρίτης ηλικίας η προσφορά σίγουρα είναι πολύ πιο μεγάλη.
Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας Ηλία Κολομτσά, Γεωργία Ξηρογιάννη και Μπαρτζουλιάνου Χριστίνα και εύχομαι εγκάρδια τη συνέχιση της κυκλοφορίας με τον ίδιο ζήλο.
Α.Κ. Κούρος

 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΦΘΗΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Κώδωνα κινδύνου κρούει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με αφορμή την μετανάστευση ασθενών, λόγω του χαμηλότερου κόστους, στις όμορες Βαλκανικές χώρες για οδοντιατρική περίθαλψη.

Περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
Η είδηση αυτή μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούσε να μας αφήσει. Στο Μαρτίνο υπήρχε πάντα και υπάρχει, γνώση, κέφι και ανήσυχο πνεύμα. Την Κυριακή 10-4-2011 στην αίθουσα του ΤΕΕ Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, τη σχολική χρονιά 2010-2011.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν στους Διαγωνισμούς Θαλής και Ευκλείδης από την Λοκρίδα είναι:

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

 

Το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις στα ΜΜΕ, διάφοροι παράγοντες που παίζουν το ρόλο του «λαγού» προετοιμάζουν το έδαφος να μεταφερθούν ιχθυοτροφικές μονάδες στο χώρο της Λάρυμνας από άλλες περιοχές του Δήμου που δεν τις θέλουν.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στον κόλπο Λάρυμνας από το ακρωτήρι ΛΑΡΜΕΣ έως το ακρωτήρι ΓΚΑΤΖΑ λειτουργούν δώδεκα (12) ιχθυοτροφικές μονάδες και τέσσερις (4) ιχθυογεννητικοί σταθμοί όπου έχουν καταλάβει όλες τις παραλίες, θαλάσσιες και δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα ο λαός της Λάρυμνας να μην έχει πρόσβαση, ούτε να μπορεί να απολαύσει την θάλασσα και τις χαρές της.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 4

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.