Παρασκευή, 03 05 2024

ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ 2010-2011

Με την χάρη του Θεού λειτούργησε το κατηχητικό της Ενορίας μας από τον Οκτώβρη του 2010 με τα πρώτα δύο τμήματα, α) τμήμα Β-Γ Δημοτικού, β) τμήμα Δ - Ε'- ΣΤ' και πέντε παιδιά ακόμα του Γυμνασίου μαζί. Στο σύνολο 32 παιδιά, ο καιρός περνούσε με Ορθόδοξες διδαχές μα συνάμα όμορφα ξεκούραστα και με πολλά ομαδικά παιχνίδια. Από την έναρξη των κατηχητικών τμημάτων λαμπρύνουν με την παρουσία τους τα παιδιά μας την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία. Επίσης μοιράστηκαν τα Χριστούγεννα παιχνίδια δωρεά αγάπης της Ενορίας σε όλα τα παιδιά, και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας η Ενορία μας με την συνεργασία του φιλόπτωχου ταμείου της έβαλε ως δώρο στις τρείς μεγάλες βασιλόπιττες που έκοψε δύο ποδήλατα και ένα εισιτήριο εκδρομικού προσκυνήματος.

Τον Ιανουάριο έγινε συνάντηση γνωριμίας με τον Εφημέριο, σε δείπνο που δόθηκε σε νέους και νέες στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας μας, συζητήθηκαν πολλοί νεανικοί προβληματισμοί πάνω σε διάφορα προσωπικά - τοπικά αλλά και Εκκλησιαστικά πνευματικά θέματα. Προσδοκούμε την συμμετοχή των νέων ανθρώπων στις διάφορες δραστηριότητες με την Ενορία μας, "εμείς" πάντως ανοίξαμε την αγκαλιά μας με απόλυτο σεβασμό και ειλικρινή αγάπη και αναμένουμε.

Με την πρώτη ευκαιρία που μας δόθηκε "καιρού επιτρέποντος" έγινε ημερήσια εκδρομή με την συνοδεία δύο γονέων αλλά και την συμμετοχή της Πρεσβυτέρας Άννας Ιερομνήμονος, στο Λουτράκι όπου επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου, αργότερα έγινε μικρή ξενάγηση στην πόλη του Λουτρακίου με σαραντάλεπτη ξεκούραση, στην συνέχεια μεταβήκαμε στην διπλανή πόλη της Κορίνθου όπου μας περίμεναν με εντολή του οικείου ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Απόστολου Παύλου για μία ιστορική ενημέρωση του Μητροπολιτικού Ναού, και κατόπιν δώρισαν σε όλους μας πνευματικά βιβλία. Στην συνέχεια κάτσαμε για μεσημεριανό φαγητό σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Η λίγη ώρα που μας έμεινε πριν την αναχώρηση περπατήσαμε στην πόλη και τραβήξαμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Όλα τα έξοδα της εκδρομής (εισιτήρια- φαγητό) καλύφθηκαν από δωρεές Ενοριτών προς το Κατηχητικό μας, και τους ευχαριστούμε από βάθος καρδίας.

Φέτος το κατηχητικό λειτουργεί με τρία τμήματα α) τμήμα Α-Β-Γ Δημοτικού με 25 παιδιά, β) τμήμα Δ-Ε-ΣΤ' Δημοτικού με 27 παιδιά, γ) τμήμα κύκλων συζητήσεων Γυμνασίου-Λυκείου με 12 νέους και νέες.

Το τελευταίο Σαββατόβραδο του καλοκαιριού, (Αυγούστου) η Ενορία μας διοργάνωσε μουσική βραδιά νεολαίας με την ευγενική άμισθη συμμετοχή του μουσικού Άρη Κωτσαλά όπου μας "οδήγησε" στα καλλίφωνα "ταξίδια του" (και τον ευχαριστώ θερμά) στην πανέμορφη καλοκαιρινή βραδιά όπου έγινε στο εξωκκλήσι της "Παναγίας". Υπήρχε πλούσιο τραπέζι μπάρμπεκιου με ποτά-αναψυκτικά για όλους, με την ευγενική χορηγία προϊόντων (κρέατα-μπύρες-αναψυκτικά-νερά) των διάφορων επαγγελματικών καταστημάτων, αλλά και κάποιων γυναικών που ετοίμαζαν το φαγητό για εκείνη την βραδιά. Όλους τους ευχαριστώ πολύ διότι στο κέλευσμά μου ανταποκρίθηκαν με περίσσιο σεβασμό. Φυσικά ήταν όλα δωρεάν προς ένδειξη σεβασμού και αγάπης για τους νέους μας. Περάσαμε όσοι ήμασταν εκεί πραγματικά πολύ όμορφα, άντε και του χρόνου.

Ο λόγος της γνωστοποίησης έγινε απλά να γνωρίζουν οι Ενορίτες μας ότι "κάτι γίνεται" για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...... και όχι μόνο. Χρειάζομαι την συμπαράστασή σας, όχι διότι οφείλετε σε μένα... αλλά διότι ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ να μεταδώσουμε πράγματα πιο ποιοτικά-ηθικά- πνευματικά-Χριστιανικά με υγιή παραδείγματα.


Με πατρική αγάπη και βαθύ σεβασμό
Πρωτοπρεσβύτερος
† Εμμανουήλ Ιερομνήμονος
 

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.