Πέμπτη, 15 04 2021

Φύλλα Εφημερίδας

ΜΑΡΤΙΝΟ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 187η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Όμορφη μέρα. Ο χειμωνιάτικος – ανοιξιάτικος καιρός συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη συμμετοχή των Μαρτιναίων και των μαθητών στην εκδήλωση της μάχης του Μαρτίνου 29 Ιανουαρίου 1829.
Ανήμερα την 29 Ιανουαρίου 2016 στον Ι.Ν. Παμμέγιστων Ταξιαρχών ετελέσθη η Δοξολογία, χοροστατούντος του Αιδεσιμότατου Π. Ανδρέα Ταρλαντά στην οποία παρέστησαν όλες οι αρχές και τα σχολεία του Μαρτίνου.
Μετά την Δοξολογία όλοι μαζί μετέβησαν στον χώρο του Μνημείου του Βάσσου Μαυροβουνιώτη όπου ετελέσθη η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Επακολούθησε η εντυπωσιακή παρέλαση των Σχολείων του Μαρτίνου υπό τους ήχους της άψογης φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών.
Μετά την παρέλαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου μετά τους χαιρετισμούς του Αντιδημάρχου Ιωάννη Σ. Κούρου και του Δημάρχου Νικολάου Λιόλιου έγινε η απονομή των βραβείων στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η κεντρική – εκπληκτική ομιλία για την Μάχη του Μαρτίνο του  ιστορικού ερευνητή Νικολάου Αθ. Μπάτσου.

Περισσότερα...

ΚΛΟΠΕΣ – ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Δεν μπορώ να το πιστέψω, απορώ και εξίσταμαι, ζω με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Έρμαιοι των καιρών και οι Μαρτιναίοι.

Οι κλοπές, οι διαρρήξεις, η εξαπάτηση ηλικιωμένων, κλοπές ελαιοκάρπου και κοπή ελαιοδέντρων για καυσόξυλα δίνουν και παίρνουν.

Κάθε εβδομάδα μαθαίνω για νέα περιστατικά, το Μαρτίνο είναι ξέφραγο αμπέλι, μπαίνει όποιος θέλει και κάνει ότι νομίζει ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Οι άγνωστοι και φυσικά ασύλληπτοι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και η αστυνομία δηλώνει ότι κάνει ότι μπορεί και αν αντιληφθούμε οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να την καλούμε αμέσως…

Όλα αυτά και η μόνη ελπίδα όταν υπάρχει ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να προασπίσει το ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης είναι η τοπική εξουσία δηλαδή ο Δήμος.

Πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα με το ίδιο πρόβλημα, άρχισαν να επενδύουν σε ένα τομέα υψηλού ενδιαφέροντος για τις τοπικές κοινωνίες που είναι η ασφάλεια.

Τα πλεονάσματα της διαχείρισής τους, τα επιστρέφουν στους Δημότες δημιουργώντας τμήμα Δημοτικής Ασφάλειας και ιδιωτική αστυνόμευση κατά τις βραδινές ώρες.

Έτσι επιταχύνουν την προστασία της Δημοτικής Περιουσίας και οι Δημότες τους απολαμβάνουν μια ήσυχη και προστατευμένη καθημερινότητα. Εγώ ενημερώνω, ο Δήμος αποφασίζει.

Ίδωμεν.

Αριστείδης Κ. Κούρος

ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ

Έρευνα Ελίτας Κουνάδη

Με αφορμή την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρίκα Παπαγκίκα, μία μυθική μορφή για τον ελληνισμό της Αμερικής, ο Νίκος Σταματιάδης γράφει ένα σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο. Το «Marikas» ανεβαίνει από τις 26 Μαρτίου έως τις 22 Μαΐου 2016 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, έρευνα Ελίτας Κουνάδη, μουσική Νίκου Κυπουργού, Video art Αναστάση Σαρακατσάνου και πρωταγωνιστές τους Ελίτα Κουνάδη, Γιώργο Μακρή και Αντώνη Φραγκάκη.

Περισσότερα...

Εφημερίδα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.